Yakında raflarda: Ateş püskürten robot köpek Thermonator satışa çıkıyor

Throwflame adındaki bir şirket, sırtına alev makinesi bağlanmış, 9 metreye kadar ateş püskürtebilen bir robot köpeği satışa sundu.

Bilim Teknoloji 26 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Thermonator, 9 metre öteye kadar ateş püskürtebiliyor.

Throwflame adındaki bir şirket, ‘Thermonator’ denilen sırtına alev makinesi bağlanmış bir robot köpek satmaya başladı. Bu robotun özelliği sırtına bağlı alev makinesinin 9 metre uzağa ateş püskürtebilmesi.

Thermonator’un alev makinesi kullanan ilk robot köpek olduğunu belirten şirketin, robotun ‘isteğe bağlı olarak her yere ateş gönderebileceğini’ belirtiyor. Gizmodo’da yer alan bilgiye göre alev makinesi, otonom kabiliyete sahip dört ayaklı bir Unitree Go1 robodog’a takılmış.

Throwflame’in, ateş püskürten aletini desteklemesi için Boston Dynamics tarafından üretilen daha büyük ve yetenekli Spot robotları tercih etmemesinin nedeni, Boston Dynamics’in robotlarının silahlandırılmasını kesin bir şekilde yasaklamış olması.

Ayrıca tanesi yaklaşık 70 bin dolar olan Spot’lar pahalıya mal oluyor. Go1’in fiyatları ise 2 bin 700 ila 3 bin 500 arasında değişiyor. ARC Flamethrower’ın fiyatı da 699 ila 899 dolar arasında. Thermonator’un etiket fiyatının ne olacağı henüz belli olmasa da şirket yeni ürünü için bekleme listesini açtı ve bu yılın üçüncü çeyreğinde sevkiyata başlayacağını açıkladı.

Şirket, bu robotları silah olarak kullanılmaları amacıyla satmayacağını ifade ediyor. Throwflame’in internet sitesindeki ‘Clout’ sayfasında, çeşitli alev fırlatma araçlarının birçoğunun sinematik özel efektler için birçok dizi ve filmde kullanıldığı görülüyor.

Ancak yıkıcı bir silah olarak pazarlanmıyor olsa da ateş püskürten bu robotun yanlış ellere geçtiğinde nasıl facialara yol açabileceği bilinmiyor.

Biz de bu haberi Futurism’in ABD’li okuyucuları için yazdığı uyarıyla bitirelim: Bu üründen almak gibi bir planınız varsa belki de bir daha düşünmelisiniz. Zira kıtada yeterince kontrolsüz orman yangını var.

Robot ANDI ile tanışın: Hem terleyebiliyor hem de nefes alabiliyorRobot ANDI ile tanışın: Hem terleyebiliyor hem de nefes alabiliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler