İmamoğlu’ndan seçim çalışması yapan bakanlara: Başka işiniz yok mu?
İstanbul, Saraçhane'deki arkeolojik kazılarda geçmişi 1500 yıl öncesine dayanan dört heykel bulundu. Tarihi heykellerin bulunduğu müjdesini sosyal medya hesabından paylaşan Mahir Polat, bölgede daha önce uzun yıllar boyunca bir tuvaletin bulunduğunu da hatırlattı.
İstanbul, Saraçhane’de bir süredir devam eden arkeolojik kazılarda tarihi eserlere ulaşıldı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat twitter hesabından yaptığı paylaşımla müjdeli haberi duyurdu. Polat, yaptığı paylaşımda Saraçhane’de gerçekleşen arkeolojik kazılarda yerin iki metre altında dört adet heykele ulaştıklarını açıkladı. 1500 yıl öncesine tarihlenen heykeller Erken Doğu Roma dönemine ait.
İstanbul’un farklı noktalarında devam eden kazılarda şehrin geçmişine ait binlerce yıllık izler gün yüzüne çıkartılıyor. Saraçhane’de ortaya çılarılan dört heykel de bunlardan bazıları. Arkeolojik kazılar sonucu ortaya çıkarılan heykellerin üzerinde 50 yılı aşkın bir süredir tuvalet bulunduğunu açıklayan Mahir Polat, sosyal medya paylaşımına şu sözlerle son verdi “Tarih ve turizm kenti İstanbul’a hak ettiği emeği vermekten onur duyuyoruz ”
Saraçhane’de sürdürülen arkeolojik kazılarda 8 Haziran’da yine Erken Doğu Roma dönemine ait heykel ortaya çıkarılmıştı. Kazıların yapıldığı bu alan İstanbul’daki eski bir kilise kalıntısı olma özelliği taşıyor. Polieuktos Kilisesi arazisinde yapılan kazılar tüm hızıyla devam ediyor.
Polieuktos Kilisesi, İstanbul tarihinde büyük öneme sahip dini yapılardan biri. 6. yüzyılda inşa edilen kilise, Ayasofya’dan önce şehrin en büyük dini mabedi olma özelliği taşıyordu. Kilise, 12. yüzyıldaki 4. Haçlı Seferi sırasında gerçekleşen yağma sonrası ne yazık ki kullanılmaaz hale gelmiş. Mabette bulunan kutsal eserler yağmalanıp başta Venedik olmak üzere pek çok Avrupa kentine götürülmüştü. Bu tarihi kilisenin arazisinde daha öncesinde Roma döneminde kalma bir saray kalıntısı olduğu düşünülmekte.