Askeri uyku tekniğine acil ihtiyacım var

Araştırmacı mizah yazarınız, uyku apnesinden muzdarip olup olmadığını öğrenmek için devlet hastanesinde uyku kliniğine gitmeye hazırlanıyor. Bu hazırlık onun kaygı bozukluğu semptomlarını tavana vurdurmuş.

28 Eylül 2023

Tik-Tok’ta son yayılan ve çok da ilgi gören bir akıma göre ‘askeri uyku’ denilen bir teknikle insanın iki dakikada uykuya dalması mümkünmüş. 

Özel operasyonlara çıkan timlerin uyguladığını bildiğim bir teknikti bu. 

O askerler operasyon başladığında uzun süreliğine uykusuz kalacaklarını bildiklerinden kışlada veya uçakta nerede olurlarsa olsun her ortamda bu teknikle uyuyarak enerjilerini toplarlarmış. 

zaten var olduğunu bildiğim bu teknik şimdi tik -tok sayesinde popüler de olmaya başlıyor.

***

Bunun zamanlaması beni için ideal oldu.

çünkü ben de benim için son derece tehlikelerle dolu bir operasyona hazırlanmaktayım. ve bu operasyonda askeri uyku tekniğine kesin ihtiyacım olacak

***

sevgi eşim Rana benim varolan vücut sakatlıklarıma bir de uyku apnesi denilen şeyin de dahil olması gerektiğini düşündüğünden, beni uyku testine  de sokmaya karar verdi.

***

üzerimde uygulanmış olan onca testen sonra bir de bunun ortaya çıkması kendimi laboratuvarda kullanılan test fareleri gibi hissetmeme neden olsa dahi bu teste de sırf evde ilave huzursuzluklar çıkmasın diye razı oldum

***

Üstelik ben bu testin özel bir merkezde yapılacağını umarken sevgili eşimin bunu bir devlet hastanesinde yaptırtmayı düşündüğünü son anda panikle öğrenmiş durumdayım.

***

Eşime  son derece sevecen bir tonla, üstelik makul olmaya da çalışarak bunun mümkün olamayacağını çünkü kendi evimin rahatlığında bir kaç kadeh içmiş olduktan sonra, sevdiğim bir filmi izleme imkanım varken bile zor uyuduğumu bunun da bir uyku ilacı desteğiyle ancak olabildiğini bu nedenle bütün  bunların olmayacağı bir hastanede test edilmek için uyumamın imkansız olduğunu söyledim ona.

Tamam konuşmamın sonuna doğru aşırı tedirginlikten biraz heyacanlanmış olabilirdim ama genelde sakin  ve makul anlattığımı sanıyorum ona meseleyi.,

***

O bütün bunlara sadece ‘sosyal medyada okudum senin gibi uyuyamayacağını söyleyen herkes orada mışıl mışıl uyuyormuş sen de uyuyacaksın’ dedi. O anda acaba onu hemen öldürürsem uyku testi badiresinden kurtulur muyum diye de düşündüm, ama sonra bu fikirden nedense vazgeçtim.

***

evet şu anda bir devlet hastanesinin bir odasında sadece uyumak için bir gece geçirmeye hazırlanıyorum. üstelik  o odada ne televizyon ne de internet olacakmış.

***

Bütün  bunların geçici yokluğuna bir süre katlansam da benim bir devlet hastanesinde bence rutin olması gereken bir dizi yanlışın sonucunda katiyen olmamam gereken ameliyatları  olmam veya iki böbreğimi birden  bundan haberim  olmadan  bir donör olarak uykudayken  aldırmam, hatta uykudayken yanlış transfer edilmem sonucunda hastanenin morgunda uyanmam gibi korkularım da varken sakin bir şekilde o odada uyumamın mümkün olmayacağını nedense çevremden hiç bir insan anlayamıyor.

***

Rana üstelik odada sadece 7 saat uyumam gerektiğini de söyleyince  ben de ona kendi ev ortamımda haftalık toplam uyuma saatim olan  7 saati nasıl bir hastane odasında bir gecede başarabileceğimi  anlayamadığımı da söyledim ama Onu yine de vazgeçmeye ikna edemedim.

***

başta dediğim gibi bu askeri uyku tekniği meselesi tam da zamanında ortaya çıktı.

eğer laboratuvara yollanan test fareleri  gibi hasteneye gitmeden önce bu tekniği. hızla öğrenebilirsem bu testi de başıma bir kaza gelmeden bir ihtimal atlatırım sanıyorum.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.