Vedat Muriç’ten isyan: İsrail polisinin ülkemizde ne işi var?

Kosova ve İsrail arasında oynanacak EURO 2024 mücadelesi için ülkesine giden Vedat Muriç, İsrail polisinin Priştine’deki havaalanında arama yapmasına isyan etti.

Spor 12 Kasım 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Vedar Muriç'ten havaalanında kontrole tepki.

LaLiga ekiplerinden Mallorca’da forma giyen Kosovalı golcü Vedat Muriç, milli takımının İsrail’le oynayacağı EURO 2024 Elemeleri erteleme maçı için ülkesine gitti. Vedat’ın bu akşamki maç için ülkesine gitmesi nedeniyle ligdeki Mallorca-Cadiz maçı ertelenmişti.

Priştine Uluslararası Havaalanı’na inen Vedat, kendi açısından hoş olmayan bir manzarayla karşılaştı. Havaalanında İsrail polisi kontrol yapıyordu. Muriç konu hakkında ülkesi basınına verdiği demeçte “İsrail polisi, Piriştina Uluslararası Havalimanı’nda bizi kontrol ediyordu. Bu çok tuhaf, bu daha önce hiç olmamıştı. Romanya ve Karadağ buraya geldiğinde böyle bir şey olmamıştı. Bu bir savaş değil, futbol. Doğrusunu söylemek gerekiyorse bu bir skandal. Öncelikle bizim ülkemizde ne işleri var” dedi.

UEFA'dan Kosova-İsrail kararıUEFA’dan Kosova-İsrail kararı

“Burada spor için varız”

7 Ekim’de çıkan savaştan sonra ertelenen maçın oynanacağı Priştine’de İsrail’in ne kadar bu kadar endişeli bir yaklaşım sergilediğini anlamadığını belirten Vedat “Biz futbol oynamak için buradayız. Baskı altında olmaları umurumda değil. İsrail polisinin buraya özellikle Priştina Havalimanı’nda bizi kontrol etmek için gelmesi inanılmaz. Biz buradayız. Biz burada spor için varız, savaş için değil, siyaset için değil. Sporda siyasete karşıyım ama ne yazık ki bunun gerçekleştiğini görüyorsunuz” ifadelerini kullandı.

İki takım arasında geçtiğimiz milli arada oynanması planlanan mücadele İsrail’deki savaş ortamı nedeniyle ertelenmiş ve yeni tarih 12 Kasım Pazar olarak açıklanmıştı.

Mallorca-Cadiz maçına Vedat ertelemesi: Sebep, savaş…Mallorca-Cadiz maçına Vedat ertelemesi: Sebep, savaş…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.