Kapısında tabela olmayan bir otel. Lüks mücevher ve saat üreticisi Chopard, Paris'in ünlü Vendome meydanındaki dükkanının üst katlarını dünyanın ultra zenginleri için gizli bir otele dönüştürdü. Otel sessiz sedasız ve gizlice açıldı.
Paris’in kalbinde pek de otele benzemeyen bir otel açıldı. 15 Kasımda açılan otelin kapısında tabela ya da isim yok. İçeride işlere yetişmek için koşturan hafif telaşlı personel yok. Check-in işlemlerini yapan resepsiyon bile yok. Kayıtlar ikinci katta küçük bir masada alınıyor.
Burası konaklama deneyimini bir üst seviyeye taşımak isteyen lüks saat ve mücevher markası Chopard’ın ‘gizli pazarlama’ (stealth marketing) stratejisiyle açtığı bir otel. Ortalıkta ne çok takipçili influencer’lar ne de tantanalı bir açılışa var. Çünkü burayı herkesin bilmesi gerekmiyor, ‘asıl’ hedef kitlenin, ultra zenginlerin haberi olsun yeter.
CNN.com Paris’te 1 Place Vendôme adresindeki oteli ve deneyim odaklı lüks konaklamanın detaylarını yazdı.
15 oda ve süitten oluşan otel Vendôme Meydanı’na bakan Chopard mağazasının üstünde yükseliyor. 1723 yılında inşa edilen binanın cephesi ve çatısı şehrin tarihi anıtlar listesinde. İkinci katta Chopard’ın ‘Hayvanlar Dünyası’ koleksiyonundan esinlenen tavus kuşlu, leoparlı, maymunlu ve kelebekli egzotik bir mozaik duvar resmi ve cam tavanlı kış bahçesi var. Burada kütüphane, bar ve sahte kitap raflarından oluşan bir duvarın arkasına gizlenmiş Çin esintili gizli bir puro salonu da bulunuyor.
Bir aile şirketi olan Chopard’ın üçüncü kuşak üyesi ve yöneticisi Karl-Fritz Scheufele “Ürün ve hizmetlerin büyük pazarlama kampanyaları ve etkinliklerle piyasaya sürüldüğü bir çağda yaşıyoruz. Her şey bir tür törene dönüşüyor” diyor: “Biz farklı bir şey yapmak, çok hedefli gitmek istedik.”
Böyle bir otel açan ilk lüks marka Chopard değil. Nitekim proje danışmanı Didier Le Calvez’in portföyünde Paris ve New York’tan başka lüks oteller de var. Calvez “Ayrıcalık ve mahremiyet arayan müşteri kitlesi giderek artıyor. Gerçekten güzel bir aile rezidansını andıran yarı özel bir otel yaratmak istedik” diyor.
İsviçre’deki prestijli EHL Hospitality Business School’da lüks konaklama markası yönetimi profesörü Florent Girardin’e göre lüks moda markasından konaklama sektörüne geçiş doğal bir gelişme. Four Seasons ya da Ritz mükemmel hizmet sunmayı bilse de lüks moda markaları bu konuda avantajlı, çünkü arzu yaratma ve rüya satma konusunda ustalar.
Ne kadar lüks olabilir derseniz… Altıncı kattaki altın yaldızlı süit, 17 metrelik tavandan sarkan kristal avizeler, mermer şömine ve Versailles’ı anımsatan hacimli bir yatak örtüsüyle ışıldıyor. Buranın gecelik fiyatı 14.000 bin eurodan (438,500 lira) başlıyor. Bununla karşılaştırınca normal odalar çok daha uygun, 1.400 euro (43,800 lira).
Peki kim kalacak bu otelde sorusunun cevabını yine Karl-Fritz Scheufele veriyor: “Bizim konumlandırmamız otel karşıtı bir konumlandırma” diyor: “Paris’e ilk kez gelen ziyaretçilerin bir numaralı tercihi olmayacağız, bu işi görecek pek çok harika otel var. Biz daha çok Paris’in konukseverliğini büyük ölçüde bilen ve yeni bir bakış açısı arayanlara hitap ediyoruz.”