Oscar partisi benim evimde

28 Ocak 2024

Arkadaş grubumda yıllık olağan Oscar eğlence geceleri başladı. Etraf çok gri olduğundan bu sene biraz erken havaya girelim dedik. İlk önce Oscar ödülü günü kimin evinde parti vereceğimizi konuştuk. Bu defa sorumluluk bende kaldı.

Arkadaşlar en iyi film ödülünü kimin alacağı konusunda fena halde bölünmüş durumda. Oppenheimer diyenler oldukça fanatikler bu konuda, ‘Scorsese’nin Dolunay Katilleri olacak en iyi film’ diyenlerin sayısı daha az ama  ben de onlardan biriyim.

Oppenheimer filminin yönetmeni Christopher Nolan bende açıkça söyleyeyim hayal  kırıklığı yaratmıştı. Onun  ‘Interstellar’ filmini seyrettiğimde yönetmenin zaman ve uzay gibi olağanüstü zor bir konuyu ele alıp ustalıkla  işlemesine doğrusu hayran kalmıştım. Oppenheimer filminde de ondan böyle bir mucize, beni şaşırtacak bir sihir bekliyordum. Ama klasik Hollywood filmi dışında bir Nolan etkisi görememiştim filmde. Martin  Scorsese ise Dolunay Katillerinde her zaman olduğu gibi bir sihirbazdı bence. Filmde Leonardo di Caprio da harika oynuyor. Ben bu sene Oscar komitesinin Annette Bening’e vefa göstereceğini ve en iyi kadın oyuncu ödülünü ona vereceğini düşünüyorum. İtiraf etmeliyim ki bu konuda arkadaşlardan pek destek aldığım söylenemez. Bu arada Annette Bening deyince aklıma Warren Beatty de geldi. çok severdim oyunculuğunu onun ve de çok yakışıklıydı.

Bir arkadaşım Oscar heyetinin kararlarında daima politik ve dengeci düşündüğünü ve bu yüzden bu yıl dünyadaki tehlikeli politik gelişmeleri  göz önüne alarak Oppenheimer filmini seçeceğini düşünüyor. Haklı da olabilir bilemiyorum.

Arkadaşlar arasında bahisler tutulacak tabii ki, bu da bizim bir geleneğimiz. 

Ödüller ABD’nin Los Angeles kentindeki Dolby Theatre’da 10 Mart’ta sahiplerini bulacak. 96. kez düzenlenecek olan ödül törenin sunuculuğunu ise ünlü komedyen Jimmy Kimmel yapacakmış.

Bence bir denge olsun diye en iyi film aday listesinde yer almayan Napoleon filmine de bir en iyi kostüm tasarımı ödülü verilecek, bu konuda bahse gireceğim.

Bu yıl Oscar partimizi biraz erken başlatacağım, film müziklerinden bir liste oluşturuyorum. Bununla gece içkilerimizi alırken arkadaşları biraz ödül töreni havasına sokacağım. Film müziği bestecilerinde benim favorim daima Ennio Marricone’dir. Arkadaşlar o gece evimde onun müziğine doyacak bence. 

Eğer Oscar heyetinde biraz vefa duygusu varsa Dolunay Katillerindeki oyunu nedeniyle en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü  Robert de Niro’ya vermeliler. Onu Oppenheimer filmindeki rolüyle Robert Downey JR’ın alacağını söyleyen arkadaşlarım da var, bilmiyorum ama bu konuda bahse girmeyeceğim kesin gibi. Ama görüntü yönetmenliği ödülü için Oppenheimer adına bahse varım.

Ne olursa olsun kim kazanırsa kazansın 10 mart gecesi benim evimde iyi eğlence olacağı kesin. Sabahlayacağımız için dikkatli ve detaylı hazırlanmam gerekecek. Eh bu da bana kış geceleri için iyi bir kafa temizleyici uğraş olacak. Sevgilim yurt dışında iş gezisinde olacağı için o gece bana yardım da edemeyecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.