Babaannesini ziyarete giderken vuruldu: İntikam ateşi ona denk gelmiş
Adana'da iki sahte diş hekiminin dolandırıcılık serüveni evlerine yapılan baskınla son buldu. Bu iki sahtekarın muayenehanesi de vardı ama operasyon sonrası orası da mühürlendi.
Türkiye, iki yıl önce sahte doktor Ayşe Özkiraz’ın kurduğu hayali kariyeri hayretle izlemişti. Çünkü kendisi yanında çalıştığı doktoru dahi kandırmıştı ve sabahlamalarıyla dikkat çektiği Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin başhekimliğinin şikayeti onun herkesi inandırdığı başarılarının sonunu getirmişti. Kendisi gözaltına alındığında verdiği ifadede dolandırıcılık kariyerine ailesini kandırarak başladığını anlatmıştı. Pratisyen hekim olarak namını duyuran Ayşe Özkiraz o dönem henüz 21 yaşındaydı ve hakkında 13 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Beşinci duruşmada 8 yıl hapis cezası ve 18 bin lira adli para cezasına çarptırılıp tahliye edilmişti. Serbest kaldıktan sonra özür dileyen Ayşe Özkiraz “Bazı şeylere inandırmak için yalan sarmalına takıldım. Yalan sarmalından da çıkamadım” demişti, doktor olma azmine rağmen tıp fakültesini de kazanamamıştı.
Adana’daysa Ayşe Özkiraz kadar ince dokunmuş plana sahip olmayan iki ‘doktor’ yakalandı. Bunların da diploması yoktu ama diş hekimi olarak tanınıyorlardı. Üstelik muayenehaneleri de vardı ancak yakayı eleverdiler. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Sarıçam ilçesinde, ruhsatsız olarak faaliyet gösteren özel diş polikliniğinde sahte reçete düzenlendiğini tespit etti. İpin ucu çekildiğinde bu iki sahte doktorun adreslerine baskın düzenlendi. Aramada, diş tedavisi ve yapımında kullanılan 3 bin 469 malzeme, 24 cihaz ile bir ruhsatsız tabanca, 45 mermi ele geçirildi. İki sahte doktor gözaltına alınırken muayenehaneyse artık mühürlü.
Bundan bir yıl önce bir sahte meslek erbabı da Antalya’da yakalanmıştı ama onun ilgi alanı mimariydi. Onun başarısıysa bu sahte kariyeri 42 yıl sürdürmesinde yatıyordu. Yıllarca mimar ve şantiye şefi olarak çalışan Avni Tekinaslan’ın diplomasının sahte olduğu bir ihbar sayesinde ortaya çıkmıştı. Üstelik o yalnızca özel işletmelerle değil devlet kurumlarıyla da çalışmıştı. 2016 yılında Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü’nün koordine ettiği Selçuklu dönemine ait Av Köşkü’nün ve 2018 yılında yine Selçuklu dönemine ait Antalya Mevlevihanesi’nin restorasyonunda görev alan Avni Tekinaslan Hıdırlık Kulesi ve çevresinde 2021 yılında başlatılan arkeolojik kazılarda da şantiye şefi olmuştu.