Aşkımız bu sınavdan da başarıyla çıktı

27 Mart 2024

Ameliyatımın öncesinde ‘drama queen’ gibi davranıp etrafı hayli rahatsız etmiş olabileceğimi eşime itiraf etmiştim.

Örneğin evde her ayağa kalktığımda ‘iki ayağım üstünde son saatlerim’ anonsumdan Rana’nın hayli sıkılmış olduğundan eminim. Bu anonsum ilk yapıldığında kendinizi zorlarsanız biraz ilginç olabilirdi belki ama 50’inci ve sonraki anonslarım gerçekten çekilmez olmalıydı.

***

Sitemizin içinde bulunan markette çalışan arkadaşlarla helalleşmeye gideceğim sözüm de eşime hayli komik geldi nedense. Halbuki ben o helalleşmede yıllardır başkalarında gördüğüm ve neden yapıldığını bir türlü  anlamadığım bir hareketi de yapacaktım dünyadan ayrılmadan önce. Çalışanlardan helallik isterken öpüşerek değil kafa tokuşturarak ayrılacaktım onlardan.

***

geçmişte benimle kafa tokuşturarak selamlaşma girişiminde bulunanlara kendilerinden tiksindiğimi net gösteren bakışla baktığımdan bu bir türlü gerçekleşmemişti. ve ben son olarak bunu da yapmak istiyordum. Ama Rana nedense marketteki arkadaşlarla helalleşmeye gitmeme izin etmedi. ‘Absürt davranarak beni de millete rezil etme’ dedi.

***

Ancak anladığım kadarıyla Rana için bardağı taşıran hareketim salı günü ameliyat için evden yola çıkmadan önce ona vasiyetimi de yazmak istediğimi söylemem olmuştu.

Gerçi bunu da ‘Saçmalama sorunlardan başka bize bırakabileceğin bir şey yok. söyleyeceğin anlamlı bir şey olması da bu saatten sonra mümkün değil’ diyerek reddetmişti. Aslında bunu sakin bir şekilde söylemişti ama hayli bıkmış ve kızmış olabileceğini bu lafından sonra bana gönderdiği tek bacaklı monopod türü insanı anlatan makale ve fotoğrafla gösterdi.

***

monopod’un ayağı biraz büyük olsa bile bence kendisi oldukça sevimliydi. Bu nedenle o durumdayken bile eşimin beni sevimli bir türe benzetmesi aramızdaki aşkın bir ispatıydı bence. yani aşkımız bu son zorlu sınavdan bile başarıyla çıkmıştı! 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.