Süreyya Operası’nda oda müziği gecesi

Eric Le Sage yeniden festivalde. Çağın en önemli piyanistlerinden biri olarak kabul edilen Le Sage, festivalin en sevilen mekanlarından Süreyya Operası'nda bu akşam sahne alıyor.

Yıldızlarla Oda Müziği: Kashimoto & Berthaud & Plesser & Le Sage

DAISHIN KASHIMOTO keman
LISE BERTHAUD viyola
FRANÇOIS SALQUE viyolonsel
ÉRIC LE SAGE piyano

Mekan: Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası
Tarih: 29 Mayıs Çarşamba
Saat: 20.00
Süre: 105’ (ara dahil)

  • Claude Debussy
    ‘Keman-Piyano Sonatı No. 3, Sol minör’
  • Gabriel Fauré
    ‘Piyano Dörtlüsü No. 1, Do minör, op. 15’

ARA

  • Gabriel Fauré
    ‘Élégie, op. 24’
  • Gabriel Fauré
    ‘Piyano Dörtlüsü No. 2, Sol minör, op. 45’

Festival takipçilerinin lezzetini hâlâ unutamadığı 2014’teki Brahms akşamından 10 yıl sonra Kashimoto, Berthaud ve Le Sage, viyolonselde onlara katılan Salque ile birlikte, bu kez Fransız oda müziğinin en seçkin örneklerini sunmak üzere festivale dönüyor.

Fransız piyano ekolünün önde gelen temsilcilerinden Éric Le Sage tonunun zarafeti, nüans yelpazesinin genişliği, cümlelemelerinin şiirselliğiyle övgüler topluyor. Daishin Kashimoto, Berlin Filarmoni Orkestrası’nda 15 yıl boyunca başkemancı olarak görev yapmasının ardından tecrübesi ve engin repertuvarıyla solist olarak dünyanın önde gelen orkestralarına konuk oluyor. Muazzam ifade çeşitliliği ve göz alıcı virtüözitesiyle her dönemin müziğine aynı rahatlıkla nüfuz edebilen Lise Berthaud, orkestraların ve şeflerin olduğu kadar çağdaş bestecilerin de viyolada tercih ettiği bir isim. Viyolonselci François Salque ise dünyanın dört bir yanında hem solist olarak sahnelere çıkıyor hem de oda müziği icra ediyor.

Her biri yıldız birer solist olan bu dört virtüöz, oda müziğine duydukları tutkuyla sık sık aynı sahnede buluşuyor. Le Sage, Kashimoto ve Berthaud’un viyolonselci Salque ile gerçekleştirdikleri Fauré Piyano Dörtlüleri kaydı için Strad dergisi, “Bu repertuvara şüpheyle yaklaşanların fikrini kolayca değiştirecek” yorumunu yapıyor.

Fransız müziğinde incelikle ve sessizce bir devrim yapmış olan Fauré’nin en sevilen oda müziği eserlerinin yanı sıra müziğin ressamı olarak anılan Debussy’nin son büyük eseri L. 140 Sonat’ının seslendirileceği bu müzik ziyafeti, önümüzdeki 10 yılın en sık anımsanacak festival konserlerinden biri olmaya aday.

İki mübadil konserde yan yana oturunca müzik festivalinin yol haritası çıktıİki mübadil konserde yan yana oturunca müzik festivalinin yol haritası çıktı

Tarih Seans Salon Bilet
29-05-2024 20:00 Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Bilet Al