Beş ilin valisi değişti: Diyarbakır’a eski Van kayyımı atandı

Resmi Gazete'de yer alan karara göre Diyarbakır, Malatya, Kocaeli, Çanakkale ve Elazığ valiliklerine yeni isimler atandı.

Gündem 10 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre Malatya, Kocaeli ve Çanakkale valilerinin yeri değiştirildi. Elazığ Valisi merkeze çekildi. Diyarbakır Valisi ise görevden alındı.

Buna göre Diyarbakır Valiliği görevi vekaleten Abdullah Çiftçi görevden alındı, yerine Vali-Mülkiye Başmüfettişi Murat Zorluoğlu atandı. Malatya Valiliği’ne Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Valiliği’ne ise Çanakkale Valisi İlhami Aktaş atandı. Çanakkale Valiliği’ne Elazığ Valisi Ömer Toraman atanırken onun yerine Tokat Valisi Numan Hatipoğlu atandı. Görevden alınan Malatya Valisi Ersin Yazıcı ise merkeze çekilerek Vali-Mülkiye Başmüfettişliğine getirildi.

Öne çıkan isimler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 2019’daki adaylığı döneminde Ordu Valisi görevini yürüten Seddar Yavuz’a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanmış, 7 bin 80 lira para cezasına çarptırılmıştı.

Diyarbakır Valiliğine atanan Murat Zorluoğlu ise 2017’de Van Valiliği görevindeyken Van Büyükşehir Belediyesine kayyım olarak atanmıştı. Zorluoğlu 2019 yılında AK Parti’nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilmiş ve 31 Mart 2024 seçimlerine kadar da bu görevi yapmıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.