Jackson Ailesi yasta: Tito Jackson hayatını kaybetti

The Jackson 5 grubunun efsanevi üyesi ve Michael Jackson’ın kardeşi Tito Jackson 70 yaşında hayatını kaybetti. Ölüm nedeni henüz açıklanmayan müzisyen 'I Want You Back' ,'ABC' ve 'I'll Be There' gibi uluslararası hitlere imza atmıştı.

Kültür Sanat 17 Eylül 2024
Tito Jackson'un ölüm nedeni henüz açıklanmadı.

Michael Jackson’ın kardeşi ve Jackson 5 pop grubunun üyesi Tito Jackson hayatını kaybetti. 70 yaşındaki müzisyenin ölümünü oğulları sosyal medyadan duyurdu. Ancak ölüm nedeni açıklanmadı. Müzisyenin oğulları Taj, Taryll ve TJ, “Sevgili babamız, Rock & Roll Hall of Fame üyesi Tito Jackson’ın artık aramızda olmadığını büyük bir üzüntüyle bildiriyoruz” notuyla Instagram’da babalarıyla birlikte çektirdikleri bir fotoğrafı paylaşıp sanatçının ölümünü açıkladı.

Tito dokuz Jackson çocuğun üçüncüsüydü. Müzisyen Questlove, Instagram’da Tito’ya şu sözlerle veda etti: “Tüm Jackson kardeşler benim kahramanım. Şu an kelimeler kifayetsiz. Tüm Jackson ailesine bu zor zamanda teselli diliyorum. Teşekkürler Tito. Melodiler içinde huzurla uyu.”

Jackson 5 grubu Jackie, Tito, Jermaine, Marlon ve Michael kardeşlerden oluşuyordu. Aile grubu, 1997’de Rock and Roll Hall of Fame’e kabul edilmiş ve 1970’lerde ‘ABC’, ‘I Want You Back’ ve ‘I’ll Be There’ gibi birçok hit şarkıya imza atmıştı.

15 Ekim 1953 tarihinde doğan Tito Jackson grubun arka planda gitar çalan ve vokali en az duyulan üyesiydi. 2019 yılında Vlad TV’ye verdiği bir röportajda babasının meşhur gitarını gizlice çaldığını ve bir telini kopardığını anlatmıştı. Babası Joe bunu öğrendiğinde önce onu cezalandırmış, ardından ne öğrendiğini göstermesini istemiş ve radyodaki tüm şarkıları öğrenmesi için oğluna görev vermişti.

1973 yılında Record Mirror’a verdiği bir röportajda gazeteci Robin Katz, Tito’nun aile grubunun en ciddi üyesi olduğunu anlatmıştı. Efsanevi müzisyen Michael Jackson ise kardeşini “Tito çok sessiz ve yumuşaktır ama gerektiğinde gerçekten güçlü olabilir. Ona her ihtiyacımız olduğunda hep yanımızdadır ve ailedeki iç huzuru sağlayan bir duruşu vardır” diyerek anlatmıştı.

Jackson ailesinin müzisyenleri bir süre sonra kariyerlerine sola devam etme kararı almıştı. Tito, Jackson ailesinin solo proje başlatan son üyesi olmuştu. 2016’daki ilk albümü ‘Tito Time’ solo kariyerini başlatan albümü oldu. 2017’de ‘One Way Street’ adlı bir şarkı yayımladı, 2021’de ise Stevie Wonder, George Benson ve Joe Bonamassa gibi isimlerin yer aldığı ‘Under Your Spell’ adlı blues albümünü çıkardı. Bu albüm Tito’nun çocukluğunda ailesiyle birlikte barbekülerde dinlediği blues müziğinden ilham alıyordu. Tito solo kariyerine odaklanmayı ertelediğini, çünkü üç oğlu TJ, Taj ve Taryll’ı yetiştirmek istediğini söyledi. Oğulları kendi müzik grupları olan 3T’yi kurmuş ve Tito da grubun menajerliğini yapmıştı.

Tito kısa süre önce kardeşleri Marlon ve Jackie ile Almanya, İngiltere ve Kaliforniya’da The Jacksons adı altında sahne alıyordu.

Tarık göründü, Pekcan konuştu, ikisi birlikte Ferit oldular ve 11 yıl sonra aynı gün veda ettiler!Tarık göründü, Pekcan konuştu, ikisi birlikte Ferit oldular ve 11 yıl sonra aynı gün veda ettiler!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler