Gömdüğü ablası 3 ay sonra aradı: Neden beni görmeye gelmedin?

Abdurrahman Ceyran, ablası Sariye Ceyran'ı 2020 yılında huzurevine bıraktı ama büyük depremlerde izini kaybetti. Sonra aldığı bir telefonla ablasının öldüğünü öğrendi, cenazeyi alıp defnetti. Ama işler bu andan sonra karıştı çünkü ablası onu aradı.

Gündem 20 Eylül 2024
Abdurrahman Ceyran ve ablası Sariye Ceyran.

Gaziantep’te yaşayan 76 yaşındaki Abdurrahman Ceyran’ın ablası Sariye Ceyran da hayattaydı ve aynı şehirdeki huzurevinde kalıyordu. 2020 yılından bu yana ara ara gidip ablasını ziyaret ediyordu ama 6 Şubat depremlerinden sonra Sariye Ceyran’ı Yavuzeli ilçesindeki huzurevine nakletmişlerdi. Yaşlı adamın bundan haberi yoktu ta ki haziran ayında kendisine bir telefon gelene kadar.

Telefondaki ses ona ablasının İstanbul’da öldüğünü, hemen gelip cenazeyi almalarını söyledi. O da ısrarla ablasının İstanbul’da ölemeyeceğini çünkü Gaziantep’teki huzurevinde kaldığını anlattı ama inandıramadı. Çünkü tüm bilgiler uyumluydu. O da iki oğlunu İstanbul’a gönderdi.

İstanbul’da cenazenin olduğu hastaneye giden Abdurrahman Ceyran’ın çocukları, halalarının cenazesini aldı ama teşhis edemedi. Çünkü cenazeyi kokmaması için sarmışlardı. Onlar da cenazeyi alıp Gaziantep’e döndü ve babalarına teslim ettiler. Yaşlı adam cenazeyi kaldırırken ölenin 20 kilo bile olmadığını fark etti. Duruma hayret etti ve ablasını görmek istediğini görevli kadına söyledi. Ama ona sadece kaşlarını ve gözlerini gösterdiler. Üstelik kurtlanıp zayıfladığını anlatarak yüzünün geri kalanını görmesine izin vermediler. O da çaresiz kendisine verilen cenazeyi defnetti.

Aradan üç ay geçti ve yaşlı adamın telefonu bir kez daha çaldı. Bu kez arayanlar Gaziantep’in Yavuzeli ilçesindeki huzurevinden arayan yetkililerdi. Ablasını neden ziyaret etmediğini sordular yaşlı adama ama Abdurrahman Ceyran’ın derdi o andan sonra ablasını neden görmediği değil, kimi defnettiğiydi. Yaşlı adam hemen kalıp Yavuzeli’ne gitti, kendi gözleriyle ablasının yaşadığını gördü: “Şimdi de diyorum ki benim ablam yaşıyor.”

Yaşadıkları olaydan sonra sevinç ve hüznü bir arada yaşadıklarını söyleyen Abdurrahman Ceyran, defnettikleri cenazenin sahiplerine seslenerek “Gelin bu cenazeyi götürün. Yetkililerden tek isteğim, benim ablam sağdır. Gömdüğümüz cenaze kime aitse gelin çıkarıp tespit edin. Ablam diye gönderdikleri cenaze başkasının çıktı. Cenazesi kaybolanlar gelsin cenazenin yeri belli” dedi.

Eşini öldürüp cesedini çuvalla çöp konteynerine attı: O cezaevinde, cenaze ise sahipsizEşini öldürüp cesedini çuvalla çöp konteynerine attı: O cezaevinde, cenaze ise sahipsiz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler