1951 yılında parkta oynarken kaçırılan çocuk 73 yıl sonra sağ salim bulundu

ABD filmlere konu olabilecek bir kayıp çocuk vakası yaşandı. 1951'de bir parkta oynarken kaçırılan altı yaşındaki çocuk soyağacı testi, eski fotoğraflar ve gazete kupürleri yardımıyla tam 73 sene sonra bulundu.

Popüler 24 Eylül 2024
79 yaşındaki Luis Armando Albino (sağda), 82 yaşındaki abisi Roger'la sonunda yeniden buluştu.

Sene 1951, günlerden 21 Şubat. ABD’nin Kaliforniya eyaletinde altı yaşında bir çocuk parkta abisiyle oynuyor. İspanyolca konuşan bir kadın şeker vereceğini söyleyerek kandırıp küçük çocuğu kaçırıyor.

O çocuk tam 73 yıl sonra bulundu!

Bay Area News’ün haberine göre Luis Armando Albino’nun Oakland’daki yeğeni Alida Alequin dayısını polis, FBI ve adalet bakanlığının yardımıyla buldu.

Tekrar 1951’e geri dönelim… Porto Riko doğumlu çocuğu parktan kaçıran kadın uçakla ülkenin doğu kıyısına götürdü. Burada bir çift küçük Luis’i kendi çocuğu gibi büyüttü. Yetkililer evinin doğu kıyısında tam olarak nerede olduğunu açıklamıyor.

70 yıldan uzun süredir kayıp olan Albino yeğeninin anlatımına göre ailenin kalbinde yaşamaya devam etti. Annesi 2005’te öldüğünde çocuğunun hayatta olduğuna dair umudunu yitirmemişti.

Çocuğun kaybolduğu günlerde Oakland Tribune gazetesinde çıkan haberlere göre sahil güvenlik, polis ve yerel grupların katıldığı geniş çaplı arama çalışmaları yapıldı. Kıyılar, diğer sulak alanlar arandı ancak sonuç alınamadı.

Yaşadığına dair ilk umut yeğeni Alequin’in eğlence olsun diye yaptırdığı online DNA testiyle doğdu. Buna göre yüzde 22 uyumlu olduğu biri atalarından biri olabilirdi. Ve o biri sonunda dayısı çıkacaktı.

Peşine düştü, daha fazla araştırdı. Ancak bir sonuç alamadı. Bu yılın başında kızlarıyla birlikte yeniden araştırmalarına başladı. Oakland halk kütüphanesindeki arşivlerden Luis ve abisi Roger’ın fotoğraflarının olduğu haberleri buldu. Bunlarla polise başvurdu.

Kayıp şahıs dosyası yeniden açıldı. Luis’in yaşadığı yer bulundu. Luis’den ve kız kardeşi Alequin’in annesinden DNA örnekleri alındı. 20 Haziran’da polisler iyi haberle kapılarını çaldı: Dayı bulunmuştu. Dört gün sonra FBI’ın da yardımıyla Luis Oakland’a gitti, Alequin, annesi ve diğer akrabalarıyla buluştu. Ertesi gün yeğeni annesi ve yeni bulduğu dayısını abileri Roger’ın evine götürdü.

Abi kardeş sıkı sıkı sarıldı ve koyu bir sohbete başladı. Kaçırıldığı güne dair hatırladıklarından askerlik anılarına pek çok konuyu konuşup kaybolan 70 yılı telafi etmeye çalıştı. Sonra temmuzda yine abisini ziyarete gelmek için ayrıldı. Bu sefer üç haftayı birlikte geçirdiler. Ve bu ne yazık ki ağustosta hayatını kaybeden abisi Roger’ı son görüşü oldu.

Yeğen Alequin dayısının basına konuşmak istemediğini söylüyor. Kendisi de umut olsun diye bu hikayeyi anlatmaya karar vermiş: “Dayımı bulmaya kararlıydım hep. Kim bilir belki bu hikayem aynı şeyleri yaşayan ailelere yardımcı olur. Onlara mesajım vazgeçmesinler.”

12 yaşındaki kayıp çocuk yedi kilometre uzakta bulundu12 yaşındaki kayıp çocuk yedi kilometre uzakta bulundu

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.