Bak sen şu iPhone’a: ’28 Yıl Sonra’ filmi iPhone 15 ile çekildi

Elinizdeki iPhone'larla neler neler yapmak mümkün? Mesela bir film çekmek... Danny Boyle ve Alex Garland'ın bir kez daha buluştuğu '28 Yıl Sonra' adlı korku filmi iPhone 15 ile çekildi.

Kültür Sanat 24 Eylül 2024
Danny Boyle ve Alex Garland'ın bir kez daha bir araya geleceği '28 Yıl Sonra' filminin iPhone 15 ile çekildi.

Instagram için görüntü kalitesi yüksek, estetik fotoğraflar çekmek, insanlarla iletişim kurmak, sosyal medyada tur atmak… Elinizdeki iPhone’la yapabilecekleriniz bunlar. Ya pekâlâ film de çekebilirsiniz desek?

Gelecek yaz vizyona girecek Danny Boyle imzalı ’28 Yıl Sonra’ adlı korku filmi iPhone’la çekildi. Üstelik son model de değil iPhone15 Promax ile… 75 milyon dolar bütçeyle çekilen film  bugüne dek akıllı telefonla çekilen en büyük bütçeli film oldu.

Filmin çekimleri Ağustos ayının sonunda tamamlandı. Ancak yapım ekibi bugüne dek filmin akıllı telefonla çekildiğini gizledi. Film ekibinden de bu bilginin yayılmasının engelleyen gizlilik anlaşması imzalamaları istendi.

’28 Yıl Sonra’ aslında bir devam filmi. Komadan uyanan ve bir virüs istilasından sonra dünyanın hızlı hareket eden zombiler tarafından istila edildiğini keşfeden bisikletli bir kuryenin hikayesini anlatan ilk film ’28 Gün Sonra’ idi ve başrolünde geçen sene ‘Oppenheimer’ filmiyle En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ını kazanan Cillian Murphy yer alıyordu. Serinin ikinci filmi ’28 Hafta Sonra’ ise 2007’de vizyona girmişti.

Üçüncü filmin başrollerinde Emmy ödüllü Killing Eve dizisinin başrolü Jodie Comer, bir sonraki James Bond olmasına kesin gözüyle bakılan Aaron Taylor-Johnson ve Ralph Fiennes yer alıyor. Cillian Murphy de seriye yönetici yapımcı olarak geri dönüyor. Ancak filmde küçük de olsa bir rolü olacak mı henüz açıklanmadı.

’28 Yıl Sonra’nın Haziran 2025’te vizyona girmesi planlanıyor.

Festival sezonunda ikinci durak: İstikamet Adana Altın Koza Film FestivaliFestival sezonunda ikinci durak: İstikamet Adana Altın Koza Film Festivali

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.