Erdoğan Rusya’dan geri döndü: Havalimanında güvenlik zirvesi yapıldı

BRICS zirvesi için Rusya'da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan dün İstanbul'a döndü. Erdoğan uçaktan iner inmez Atatürk Havalimanı'nda bakanların ve bazı kurum yöneticilerinin de bulunduğu bir güvenlik toplantısı düzenlendi.

Siyaset 25 Ekim 2024

Türkiye’de siyaset hafta başında MHP lideri Devlet Bahçeli’nin terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’a yaptığı çağrıyla bir anda çözümü konuşmaya başladı. Bahçeli, Öcalan’a hitaben “Gelsin DEM Parti grubundan terör örgütünü lağvettiğini açıklasın” dedi. Partilerden aynı gün art arda açıklamalar geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Cumhur İttifakı’nın açtığı tarihi fırsat penceresi” sözleriyle Bahçeli’ye destek verdi. DEM Parti ve CHP de şartlı da olsa tartışmaya ılımlı yaklaştı.

Bu hava iki gün önce Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’nin (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan’daki tesislerine saat 15:26’da düzenlenen saldırıyla sarsıldı. İki PKK’lı teröristin yaptığı saldırıda beş TUSAŞ personeli şehit oldu, 22’si de yaralandı. Dün sekizi taburcu edildi.

Saldırı yapıldığında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya’ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’da düzenlenen BRICS zirvesindeydi.

Erdoğan dün Kazan’dan İstanbul’a dönerek güvenlik toplantısı düzenledi.

Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’ndeki toplantıya Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii (SSB) Başkanı Haluk Görgün, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik katıldı.

Toplantıda, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketinin (TUSAŞ) Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesine yönelik terör saldırısı ve terörle mücadele konularının ele alındığı bildirildi. AA’ya göre toplantıda ‘terörle mücadeleye kararlılıkla devam edileceği, terörsüz bir Türkiye için cansiparane çalışmaların süreceği ve sınırların ötesinde bir teröristan’ kurulmasına asla müsaade edilmeyeceği’ vurgulandı. Toplantı yaklaşık iki saat sürdü.

BRICS zirvesindeki konuşmasında Erdoğan ”Ankara’da gerçekleştirilen hain terör eylemi nedeniyle taziyelerini ileten tüm dostlarımıza gösterdikleri dayanışma nedeniyle teşekkür ediyorum. Bu alçakça saldırı, Türkiye’nin terörü bertaraf etme azmini ve kararlılığını daha da perçinlemiştir” demişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.