ABD Adalet Bakanı Bondi, Trump’ın üçüncü dönem başkanlığına karşı

ABD Başkanı Donald Trump'ın üçüncü dönem başkanlığına ilişkin tartışmalar sürerken Adalet Bakanı Pam Bondi, Trump'ın başkanlığının bir dönem daha uzatılmasının Anayasa üzerine "ağır yük" olacağını söyledi. 

Dünya 7 Nisan 2025
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

“Fox News Sunday” programına katılan Bondi, Trump’ın üçüncü kez başkanlığa aday olabileceğine ilişkin söylemini değerlendirdi.

 Bondi Anayasa’ya göre iki dönem ile sınırlandırılmış olan başkanlık süresinin uzatılmasının Anayasa üzerinde ciddi bir yük yaratacağını belirtti.

Adalet Bakanı Bondi, Trump’ın başkanlık süresi hakkında “Büyük ihtimalle bu dönemden sonra görevi sona erecek” dedi.

Trump NBC News kanalına verdiği röportajda üçüncü dönem başkanlık yapma isteği konusunda “şaka yapmadığını” dile getirmiş, “Bunu yapabileceğiniz yöntemler var” demişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.