Kayıp kimliği buldu, öğrencinin son anda sınava girmesini sağladı

Bugün ülke genelinde LGS sınavı vardı. Şanlıurfa'da Latif Verimli Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı öncesinde kaybolan kimlik ve sınav giriş belgesini bulduğu 8. sınıf öğrencisi Fatih Seval'in sınava girmesini sağladı.

Gündem 15 Haziran 2025
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Karaköprü ilçesindeki Şerif Özden Başarı Ortaokulu’nda sınava girecek olan Fatih Seval okula geldiği sırada kimliğini ve sınav giriş belgesini kaybettiğini fark etti.

Okul girişinde ailesinin belgeleri bulmasını bekleyen Seval’in imdadına aracının sileceğinde bulduğu kimlik ve sınav giriş belgesini okula getiren Latif Verimli yetişti.

Verimli sınav öncesinde belgeleri Seval’in ailesine teslim ederek öğrencinin sınava girmesini sağladı.

Latif Verimli “Belgeyi aracın sileceğinin üzerine koymuşlar. Ben de bulup okula getirdim. İnşallah teslim almışlardır.” dedi.

Fatih Seval’in ailesi ise duyarlı davranışından dolayı Latif Verimli’ye teşekkür etti.

Öğrenciler iki oturumda ter döktü

Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği Liselere Geçiş Sistemi sınavı Türkiye genelinde yapıldı. 1 milyonun üzerinde öğrenci iki oturumda ter döktü. İstanbul’da öğrenciler ve veliler erken saatlerde okullarda toplandı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, bugün ülke genelinde başladı. Bu yıl yaklaşık 1 milyon 10 bin 916 8. sınıf öğrencisinin katılması beklenen sınav yurt içinde 973 merkezde, 3 bin 938 okulda ve 62 bin 693 salonda, yurt dışında ise 13 merkezde gerçekleştirildi.

Sınav iki oturumdan oluştu. İlk oturum saat 09.30’da başlayıp 10.45’te sona ererken ikinci oturum 11.30’da başladı ve saat 12.50’de tamamlandı. Görme engelli 105, az gören 299 öğrenci için özel tedbirler alındı. Ayrıca 199 öğrenciye ise özel durumları nedeniyle evde veya hastanede sınava girme imkânı sağlandı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.