İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Ankara'da 'tefecilik', 'yağma' ve 'tehdit' suçlarıyla ilgili jandarma operasyonunda 25 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya “Ankara’da ‘tefecilik’, ‘yağma’ ve ‘tehdit’ suçlarına yönelik jandarmamızın operasyonunda 25 şüpheli yakalandı. Yaklaşık 403 milyon TL’lik mal varlığına el konan şüphelilerin 20’si tutuklandı. 5’i hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı” dedi.
Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
“Ankara’da tefecilik, yağma ve tehdit suçlarına yönelik jandarmamızın operasyonunda 25 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin 2017-2025 yılları arasında hesaplarında 5 Milyar 718 Milyon TL hesap hareketi bulunduğu tespit edildi.
Yaklaşık 403 milyon TL’lik mal varlığına el konulan şüphelilerin 20’si tutuklandı. 5’i hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı.
Bu kişiler aracılığıyla işlenebilecek , yağma ve tehdit gibi suçlardan vatandaşlarımızın zarar görmesini engelledik.
Ankara ve Çubuk Cumhuriyet Başsavcılıklarımız ile Jandarma KOM Daire Başkanlığımız koordinesinde; Ankara İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu düzenlenen operasyonlarda, yakalanan şüphelilerin;
Faizle borç verdikleri vatandaşlarımızı borçlandırarak baskı altına aldıkları, yüksek faizle verdikleri paraların teminatı olarak vatandaşlarımıza çek ve senet imzalattıkları, ödeme yapamayan vatandaşlarımıza ait mal varlıklarını tehdit ve baskıyla aldıkları tespit edildi. Bu şahıslar hakkında Savcılıklarımızca soruşturma başlatıldı.
Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) verileri sonucunda “Suçtan Kaynaklanan Mal varlığı Değerlerini Aklama” suçunu örgütlü olarak işleyen şüphelilere ait, yaklaşık 403 Milyon TL değerinde; 102 adet ev/arsa, 41 adet araç/tarım aracı ile 523 adet banka hesabına el kondu.
Operasyonlar sonucu; 45 adet, farklı şahıslar adına düzenlenmiş 80 Milyon TL değerinde çek/senet, çok sayıda dijital materyal ve doküman ele geçirildi.
Hiçbir suç ve suçlunun cezasız kalmaması için tefecilere, organize suç örgütlerine yönelik mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz. Emeği geçenleri tebrik ediyorum.”