Bebeği sakat bırakan hemşire başka bir bebeği de dövmüş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Hastanesi’nde bebek dövüp engelli kalmasına neden olan hemşire başka bir bebeği de dövmüş.

Gündem 2 Şubat 2026

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Hastanesi’nde bebek dövüp engelli kalmasına neden olan hemşire başka bir bebeği de dövmüş.

Üç yıla kadar hapis istemiyle yargılanan hemşire Hazel D.B. Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde 25 Ocak’ta tutuklanmıştı.

2021’de beş günlük bebek D.E.B.’yi sakat bırakan hemşirenin daha önce de bebek dövdüğü ortaya çıktı.

Hemşirenin yatağına yatırdığı bebeğe tokat attığı görüntüyle ilgili rapor hazırlandı. Raporun ardından mahkeme hemşire hakkında Kahramanmaraş başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Savcı da bunun üzerine görüntüleri talep etti.

Ne olmuştu?

Deniz Esin adlı bebek 21 Mayıs 2021’de Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Hastanesi’nde doğdu.

31 Mayıs 2021’de bir hemşire damar yolu açmak istediği sırada bebeğin çok durgun olduğunu ve sol bacağının şiştiğini gördü. Hastane yönetimine bilgi verilmesi üzerine bebeğin bacağının kırık olduğu tespit edildi.

Kırığın nedeninin belirlenebilmesi için güvenlik kamerası görüntüleri geriye dönük incelendi. Bebeğin 26 Mayıs 2021’de beş günlükken hemşire tarafından dövüldüğü görüldü.

Aile bebeğin bedensel ve zihinsel engelli kalmasını hemşirenin söz konusu şiddetine bağlıyor.

23 Ocak’ta ara kararını açıklayan mahkeme hakkında adli kontrol tedbiri bulunan sanık Hazel D.B.’nin tutuklanmasına karar verdi. Duruşma 19 Şubat’a ertelendi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.