Murat Ülker sordu Ali Koç yanıtladı: Fenerbahçe’de başkan olmak böyle bir şey!
Tabiat hakikaten hayranlık uyandıran bir ahenge ve düzene sahip. Tabiat denilen yaratığı anlamak ve anlamlandırmak bizim görevimiz. Bunu yapabileceğimiz yegane araç da bilim. Bu yıl Sabri Ülker Bilim Ödülü’nü Dr. Aydan Bulut Karslıoğlu aldı.
“Doğanın kronometresini durdurmak mümkün mü” sorusunun cevabını peşinen vereyim, evet mümkünmüş. Embriyonik diyapoz olarak adlandırılan bu süreç öyle tahmin edildiği üzere nadirattan değilmiş. Ayılar, fareler ve balıkların da dahil olduğu 130’dan fazla türün çevresel koşullara göre embriyo gelişimini duraklatarak daha verimli zamanları bekleyebildiği gözlemlenmiş.
Tabiat hakikaten hayranlık uyandıran bir ahenge ve düzene sahip. Tabiat denilen yaratığı anlamak ve anlamlandırmak bizim görevimiz. Bunu yapabileceğimiz yegane araç bilim. Genç bilim insanlarını desteklemek, cesaretlendirmek, bir bilim kültürü tesis etmek amacıyla 2016 yılından bu yana düzenlediğimiz Sabri Ülker Bilim Ödülü’nü bu yıl kazanan bu fenomene eğilen araştırmasıyla Berlin’deki Max Planck Moleküler Genetik Enstitüsü’nde Kök Hücre Kromatin Grubu’nun liderliğini yürüten Dr. Aydan Bulut Karslıoğlu oldu.
Hastalıkların önlenmesi, hücre yıkımının yavaşlatılması yoluyla yaşlanmasının yavaşlatılması gibi hepimizi ilgilendiren bir konuda başarılı çalışmalar yürüten bilim insanımız Karslıoğlu’nu yürekten kutluyorum. Böylesi kıymetli çalışmaların ülkemizde duyulmasına olan katkıları nedeniyle Sabri Ülker Vakfı’na, tüm yönetim kurulu ve mensuplarına, bilimsel çalışmalarımıza öncülük eden Harvard Sabri Ülker Merkezi Başkanı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil’e ve tüm bu çalışmaları himaye eden Ali Ülker Bey’e de ayrıca teşekkürü borç bilirim.