Çin-Kırgızistan sınırında 7’lik deprem: Tolgahan Sayışman güvende

Çin-Kazakistan sınırında 7 büyüklüğünde deprem oldu. Herhangi bir can kaybının bildirilmediği depremin şiddeti Kazakistan'da bile hissedildi. Şu anda Kazakistan'da olduğu için durumu merak edilen oyuncu Tolgahan Sayışman "İyiyim" dedi.

Dünya 23 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Çin-Kırgızistan sınırında 7 büyüklüğünde deprem yaşandığı bildirildi. En az iki evin yıkıldığı depremde Çinli yetkililer Sincan’daki tren seferlerini askıya aldı.

Xinhua haber ajansının Çin Deprem Ağı Merkezi’ne dayandırdığı haberinde depremin merkez üssünün Aksu vilayetine bağlı Uçturfan olduğu belirtildi. Burası Çin’in asimilasyon faaliyetlerine tabi tutulan Uygurların yoğun yaşadığı bir bölge. Aksu yetkilileri bölgedeki iki evin çöktüğünü, yaklaşık 200 acil kurtarma görevlisinin ise depremin merkez üssüne gönderildiğini söyledi.

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu deprem sebebiyle can kayıplarının olabileceğini söylese de sarsıntının meydana geldiği dağlık ve kırsal bölgeden henüz hiçbir can kaybı bildirilmedi.

Çin’in resmi yayın kuruluşu CCTV, esas depremden bu yana 4.5 büyüklüğe kadar çıkan artçı sarsıntılar yaşandığını bildirdi. Çin’in sosyal medya platformu Weibo’da yayınlanan görüntülerde insanların montlarıyla sokakta beklediği, bazı binaların çatlamış olduğu görülüyor.

Depremin merkez üssü Uçturfan’da hava şu anda sıfırın altında. Kuzey ve Orta Çin’in pek çok bölgesi bu kış dondurucu soğukluklarla titredi. Yetkililer kar fırtınalı nedeniyle okulları ve otoyolları birkaç kez kapatmak zorunda kaldı.

Sarsıntılar Kazakistan’da da hissedildi. Almatı’da depremi hissedenler evlerini terk ederek sokağa döküldü. Oyuncu Tolgahan Sayışman da Kazakistan’daydı ve Ayaklı Gazete’nin haberine göre depremden sonra yakınları kendisinden haber alamamıştı. Ancak oyuncu sosyal medya hesabı Instagram’dan Almatı’daki Rams Kazakistan’ın fotoğrafını paylaşarak “Sıkıntı yok, şükür en güvenilir yerdeyim” diye yazdı.

Bu depremden bir gün önce Çin’in güneybatısında meydana gelen heyelanda sekiz kişinin öldüğü açıklanmıştı. Aralık ayında Çin’in kuzeybatısındaki Gansu’da meydana gelen depremde 148 kişi ölmüş, binlerce kişi evinden olmuştu. Gansu’daki deprem 2014’te Yunnan’da yaşanan ve 600’den fazla kişinin öldüğü depremden bu yana en ölümcül deprem olarak kayıtlara geçti.

Çin'deki depremde 131 kişi öldü, Tayvan yardım eli uzattıÇin’deki depremde 131 kişi öldü, Tayvan yardım eli uzattı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.