Hamas lideri Haniye’nin bu kez de 10 aile üyesi öldürüldü: İçlerinden biri kız kardeşi

Önceki aylarda üç oğlu ve dört torununu İsrail'in hava saldırılarında kaybeden Hamas lideri Haniye bu kez 10 yakınını kaybetti. İçlerinden biri kız kardeşi Zahr Haniye'ydi.

Dünya 26 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
İsmail Haniye. Fotoğraf. AA

İsrail Gazze’nin kuzeyindeki Şati mülteci kampına düzenlediği hava saldırısında Hamas’ın siyasi büro lideri İsmail Haniye’nin ailesinden 10 kişi öldü. Hamas ve Gazze’deki yetkililer saldırıyı doğruladı. Hamas İsrail’e silah yollamaya devam eden ABD Başkanı Joe Biden’ı Gazze Şeridi’nde Filistin halkına karşı yürütülen “yok etme” savaşının devam etmesinden sorumlu tuttu.

Hamas uluslararası toplumu ve Birleşmiş Milletler’i “Filistinlilere karşı işlenen korkunç suçlara karşı sorumluluklarını yerine getirmeye, masum sivilleri korumak için acil harekete geçmeye ve işgalin terörist liderlerini suçlarından dolayı hesap vermeye” çağırdı.

Gazze’deki Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Mahmud Basal bombardımanın Haniye ailesinin Şati’deki evini hedef aldığını söyledi. Basal saldırı sonucunda 10 kişinin öldüğünü, enkaz altında hâlâ ceset olabileceğini, ancak gerekli ekipman olmadığı için enkaz altındakilerin çıkarılamadıklarını belirtti. Cesetler Gazze Şehri’ndeki Ehli Arap Hastanesi’ne götürüldü.

İsrail ordusu Şati ve Daraj Tuffah’taki iki binanın hedef alındığını söylese de Haniye ailesinin evinin vurulmasıyla ilgili bir şey söylemedi. İsrail bu binalarda 7 Ekim’deki saldırıya karışan savaşçıların saklandığını iddia etti.

El Cezire’nin sahadaki ekibi ölenler arasında Zahr Haniye (kız kardeşi), Nahid Haniye Ebu Gazi, İman Haniye Umm Gazi, İsmail Nahid Haniye, Muhammed Nahid Haniye, Moamen Nahid Haniye, Zehra Nahid Haniye, Emel Nahid Haniye, Şahid Nahid Haniye ve Sümeyye Nahid Haniye’nin isimlerini saydı.

Nisan ayında İsrail’in Gazze’nin orta kesimine düzenlenen hava saldırısında Haniye’nin üç oğlu ve dört torunu öldürülmüştü. Haniye o dönemde ailesinden yaklaşık 60 kişinin öldüğünü söylemişti. Savaş Gazze’de şimdiye kadar 37 bin 600’den fazla kişinin ölümüne neden oldu. Haniye aile üyelerinin hedef alınmasının direnişin gidişatını değiştirmeyeceğini söylüyor.

Öte yandan BM’nin Filistinli mültecilere yardım ajansı UNRWA’nın Başkanı Philippe Lazzarini Gazze’deki insani durumun kötüleştiğini ve açlık riskinin devam ettiğini belirtti.

IPC raporu: Gazze'de yarım milyon insan için kıtlık riski had safhadaIPC raporu: Gazze’de yarım milyon insan için kıtlık riski had safhada

Gazze'deki şiddetli savaş sona ererse sonraki aşamada ne olacak? İşte dört senaryoGazze’deki şiddetli savaş sona ererse sonraki aşamada ne olacak? İşte dört senaryo

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.