Trump, ‘Husilerle anlaştık vurmayacağız’ dedi ama İsrail fena vurdu

Yemen'deki İran destekli Husiler ABD'ye "Suveyş kanalından geçen gemilere saldırmayacağız" diye söz vermiş, ABD buna güvenip saldırıları durdurduğunu açıkladı. Ancak iki gün önceki İsrail saldırısı Husilere bir hayli hasar vermiş.

Dünya 6 Mayıs 2025
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Hukuk bürolarının hepsi Trump ile uzlaşma yolunu seçmiyor. Susman Godfrey başta olmak üzere bazı hukuk bürolarının Trump’ın kararnamelerine dava açtığı biliniyor.

Amerikan Başkanı Donald Trump, Yemen’deki Husilerle anlaştıklarını söyledi, “Saldırıları durduruyoruz” dedi.

Beyaz Saray’da Kanada Başbakanı Mark Carney’i kabulü sırasında gazetecilerle sohbet eden Trump, Yemen’deki İran destekli Husi militanların Suveyş kanalındaki gemi trafiğini engellememe sözü verdiklerini, bu yüzden ABD’nin Husi’leri vurmayı durdurduğunu açıkladı.

Ancak Husi gruplar bu hafta İsrail’ bir saldırı yaptı, bir Husi füzesi Tel Aviv’deki Ben Gurion Havaalanının yakınına düştü. Bunun üzerine önceki akşam İsrail uçakları havalanıp Husi mevzilerini vurdu. Dün İsrail’in bu saldırısının bilançosu belirginleşmeye başladı.

Husilere bağlı El-Mesire televizyonu İsrail savaş uçaklarının Sana Havalimanı’na saldırdığını duyurdu.

İsrail’in Sana’nın güneybatısındaki Atan bölgesini, Sanhan ilçesindeki Hezyaz Merkezi Elektrik Santralini, Beni Haris ilçesindeki Zehban Merkezi Elektrik Santralini ve Amran ilindeki çimento fabrikasını hedef aldığı aktarıldı.

İsrail saldırısı sonrasında can kaybı ve yaralı konusunda henüz bilgi verilmedi.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, bir süre önce X hesabından yaptığı açıklamada havalimanının kırmızı alan içine alındığı bir harita paylaşmıştı.

Açıklamasında “Sana Uluslararası Havalimanı bölgesinde bulunan herkes için acil uyarı” ifadesini kullanan Adraee alan ve çevresinin derhal boşaltılmasını istemişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.