İsrail, Hizbullah’ı bu sefer havadan vurdu

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyinde çok sayıda noktaya hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

Dünya 20 Eylül 2024

Lübnan’da iki gün üst üste yaşanan ve filmleri aratmayan saldırılarda ölenlerin sayısı artıyor. Önce çağrı cihazlarının ardından telsizlerin patladığı ve Hizbullah üyelerinin hedef alındığı saldırılarda ölü sayısı 37’ye yükseldi. Yaşanan saldırıların yankıları sürerken Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ilk açıklamasını yaptı. Nasrallah saldırıları “savaş suçu, terörist eylem” ve “katliam” olarak niteledi. Bunun “Lübnan halkına ve egemenliğine” karşı savaş ilanı olduğunu söyledi. Nasrallah intikam yemini ederek “Onları hesap etmedikleri yerden vuracağız” dedi.

İsrail ordusu, Nasrallah’ın konuşması öncesi Lübnan’ın güneyine yoğun hava saldırıları düzenlemişti. Akşam saatlerinde daha geniş bir saldırı daha geldi. İsrail ordusu, Hizbullah’ın ateşlenmeye hazır 30 füze platformuyla 150 füze rampasını hedef aldıklarını açıkladı.

Ordu açıklamasına göre söz konusu saldırı İsrail istihbaratıyla işbirliği içinde gerçekleştirildi. İsrail ordusunun ayrıca Hizbullah’ın altyapısını ve Lübnan’ın güneyindeki çeşitli bölgelerde bulunan silah depolarını vurduğu, topçu birliklerinin de Nakura bölgesine saldırı düzenlediği bildirildi.

Resmi olmayan kaynaklar, İsrail ordusunun 50’den fazla hava saldırısı düzenlediğini ileri sürdü. Saldırılara ilişkin henüz Lübnan makamlarından bir açıklama yok.

Nasrallah intikam yemini etti: Hesap etmedikleri yerden vuracağızNasrallah intikam yemini etti: Hesap etmedikleri yerden vuracağız

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.