Kamala Harris’in eşi Doug Emhoff çocuklarının bakıcısıyla ilişkisini kabul etti

ABD'de Demokrat Parti başkan adayı Kamala Harris'in eşi Doug Emhoff'un ilk evliliğinin çocuklarının bakıcısıyla ilişkisi yüzünden bittiği ortaya çıktı. Bu gelişmenin seçimi nasıl etkileyeceğine dair farklı görüşler var.

Dünya 5 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Doug Emhoff'un 15 yıl önce Najen Naylor'la yaşadığı ilişki başkanlık seçimiyle yeniden gündeme geldi. Fotoğraf: CNN.com, LinkedIn

Seçimler ABD’de, ancak dünya haberi bir İngiliz gazetesinden duydu.  ABD başkan yardımcısı ve Demokrat Parti’nin başkan adayı Kamala Harris’in eşi Doug Emhoff ilk evliliğinin çocuklarının bakıcısıyla yaşadığı ilişki yüzünden bittiğini kabul etti. İddiaya göre Emhoff’un bu ilişkiden bir de çocuğu var.

Doug Emhoff Daily Mail’de yayımlanan özel haberden sonra ‘İlk evliliği sırasında kendi eylemleri nedeniyle zor zamanlar geçirdiklerini, bunun sorumluluğunu aldığını, bu ilişkiyi Harris’le  evlenmeden önce ona da anlattığını’ yazılı olarak açıkladı. Bu ilişkiden doğduğu iddia edilen çocukla ilgili bilgi vermedi.

Ortaya çıkacağını biliyordu

Doug Emhoff’un 15 sene önce yaşadığı evlilik dışı ilişkiyi uzun süredir bilenler yalnızca aile üyeleri değil. 2020’deki seçimlerden önce Joe Biden Kamala Harris’i başkan yardımcısı olarak seçmeden önce Harris ve eşi hakkından detaylı araştırma yapılmıştı. Emhoff ‘bu ilişkinin eninde sonunda kamuya mal olacağını’ tahmin ediyordu.

Doug ve Kerstin Emhoff 1992 yılında evlendi, Los Angeles’a yerleşti. O sırada Doug bir hukuk firmasında avukat, Kirsten küçük bir prodüksiyon şirketinde yapımcı olarak çalışıyordu. 1994’te oğulları Cole, 1999’da kızları Ella doğdu.

Doug Emhoff ve Ella’nın öğretmeni Najen Naylor çocuklar Los Angeles’ta bir özel okula gitmeye başladığında tanıştı. O zaman 32 yaşında olan Naylor, Emhoff çifti dışarı çıktığında çocuklara evde bakıcılık da yapıyordu. Kerstin Emhoff ilişkiyi öğrendikten sonra çift 2009’da boşandı. Bir iddiaya göre o sırada Najen Naylor hamileydi.

Najen Naylor şimdi New York’ta

Najen Naylor New York’ta yaşıyor

Daily Mail haberi hazırlarken Najen Naylor’u New York’taki evinin yakınlarında buldu. Elinde bir bebek arabasıyla arabaya doğru yürüyen Naylor, Doug Emhoff’la geçmişteki ilişkisi ve çocuğu olup olmadığı sorulunca ilk tepki olarak “Şu anda biraz korkmuş durumdayım” dedi ama sorulara cevap vermedi.

Naylor’un arkadaşlarından gelen bilgiler çelişkili. Birine göre çocuğu doğurmadı, ancak sosyal medyada bebeğin doğacağı yıl olan 2009’da Brook adında gizemli bir kız çocuğunun videosunu yayımladı. Naylor’un hamilelik döneminde kendisi de ikiz bebek bekleyen Stacey Brooks adlı arkadaşı da iddiaları yalanlamadı ancak Naylor’un izni olmadan konuşmak istemediğini söyledi.

Sosyal medya hesabına göre Naylor şimdi Audible Originals adlı şirkette pazarlama alanında yönetici olarak çalışıyor.

Eski eşi destekliyor

Boşandıktan sonra da soyadını kullanmaya devam eden eski eş Kerstin Emhoff bütün bunlara ne diyor? Son haberlerle ilgili soruları yanıtlamasa da Kamala Harris’i, dolayısıyla eski eşini şu sözlerle destekliyor: “Doug ve ben birçok sebepten dolayı evliliğimizi yıllar önce sonlandırmaya karar verdik. O çocuklarımız için harika bir baba olmaya devam ediyor ve ben de Doug, Kamala ve benim birlikte kurduğumuz sıcak ve birbirine destek veren geniş ailemizle gurur duyuyorum.”

Çiftin psikoloji öğrenimi gören oğulları Cole ve ünlü bir model olan kızları Ella da hem annelerine hem babalarına hem de Kamala Harris’e destek veriyor.

Cole, Kerstin, Doug, Ella Emhoff

Kampanyayı nasıl etkiler

Doug Emhoff’un konuyla ilgili hemen açıklama yapması kampanya yöneticilerin duruma hazırlıklı olduklarının göstergesi. Cumhuriyetçiler olayın Harris’e zarar vereceğini düşünse de farklı görüşler var.

Bu tür kişisel detayların ortaya çıkması çiftin medya ve kamuoyu önündeki imajını etkiledi. Yine de Emhoff’un sorumluluk alan tutumu ve Harris’in bu zorlukları aşma konusundaki çabası ailenin birlikteliğini ve dayanışmasını gösteriyor.

Kamala Harris Emhoff’un çocuklarıyla ilk günden itibaren iyi bir ilişkisi olduğunu sık sık vurguluyor. Fotoğraf: Instagram

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.