Kraliyette var bir şeyler: Prenses Anne de hastanelik oldu

Kral 3. Charles'ın kız kardeşi Prenses Anne evde meydana gelen bir "olay" sonucu aldığı hafif yaralar ve beyin sarsıntısı nedeniyle tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı.

Dünya 25 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Fotoğraf: John Walton/PA

İngiltere’de Kraliyet ailesi sağlık açısından iyi bir dönemden geçmiyor. Hem Kral Charles hem de gelini Kate kanserle mücadele ediyor. Kate’in kendini kamuoyundan soyutlaması öldüğü iddialarını bile doğurmuştu. Şimdi de Charles’ın kız kardeşi Prenses Anne pazar akşamı bir kaza sonucu beyin sarsıntısı geçirdi ve hafif yaralandı.

Kraliyet ailesinden bir kaynak CNN International’a 73 yaşındaki Anne’nin İngiltere’nin batısındaki Gloucestershire’daki Gatcombe Park arazisinde atların yanındayken başından hafifçe yaralandığını söyledi. Yaralanmanın kesin nedeni teyit edilmemiş olsa da Anne’in sağlık ekibi baştaki yaraların bir attan gelecek olası darbelerle tutarlı olduğunu belirtiyor.

Kraliçe 2. Elizabeth’in dört çocuğundan ikincisi olan Anne’nin Southmead Hastanesi’nde gözlem altında tutulduğu ve iyileşme sürecinin iyi gittiği belirtildi. Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamada, kanser hastası olan Kral Charles’ın durumla ilgili bilgilendirildiği ve onin da kardeşi Anne’e “en içten ve iyi dileklerini” gönderdiği belirtildi.

Her ne kadar iyileşme aşamasında olsa da Anne’nin bu hafta Kanada’ya yapmayı planladığı gezi ertelenmek zorunda kaldı. Bir Saray yetkilisi Anne’nin bu akşam Charles ve eşi Camilla’nın ağırlayacağı Japonya İmparatoru Naruhito ve eşi Masako için verilecek ziyafeti kaçıracağını da açıkladı.

Anne’nin yaşadığı kaza kraliyet için de sorun teşkil ediyor. Zira Anne yılda 400’den fazla kamuya açık etkinliğe katılıyor. Son yıllarda Anne’nin yükü çok arttı çünkü. Kate kemoterapi aldığı için kamuoyu önüne çıkmayı tercih etmiyor görünüyor. Kraliçe 2. Elizabeth ve eşi Prens Philip öldü. Prensy Harry ve eşi Meghan kraliyet haklarından feragat ederek ABD’ye yerleşti. Veliaht Prens William ve eşi Kate’in çocukları da daha çok küçük.

İyi bir at binicisi olan Anne, Montreal’deki 1976 Olimpiyat Oyunları’nda binicilik kategorisinde yarışmıştı. Hatta binicilik tutkusu eş seçiminde de etkili oldu. Anne’nin ilk eşi Mark Phillips bir biniciydi. Gerçi ikilinin evliliği boşanmayla sonuçlandı ama prenses bu kez kraliçenin yardımcılarından emekli subay Timothy Laurence ile evlendi. Bir yetkili Laurence’in hastaneye kadar Anne’ye eşlik ettiğini söyledi.

Bir onlar eksikti: Kraliyet Ailesi de Taylor Swift hayranı çıktıBir onlar eksikti: Kraliyet Ailesi de Taylor Swift hayranı çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.