Polisin denetiminden sorumlu bakanın cüzdanını çaldılar: Hem de hırsızlığa karşı konuşurken

İngiltere'de polisin denetiminden sorumlu bakanın cüzdanını çaldılar! Hatta hırsızlar Bakan Johnson 'hırsızlık salgınına dur demeliyiz' diye konuşurken harekete geçti. Belli ki konuşma 'can kulağıyla' dinlenmemiş.

Dünya 13 Eylül 2024

İki gün önce İngiltere’de Polis Denetiminden Sorumlu Bakan Diana Johnson, bir otel salonunda ülkenin önde gelen polis şeflerine hitap ediyordu. Konuşmasında kendilerinden önceki Muhafazakar hükümeti eleştirerek suçlardaki artışa dikkat çekmeye çalışıyordu. Muhafazakar hükümet boyunca hırsızlığın ve dükkan soygunlarının arttığını bile söyledi. Daha sonra sokaklardaki asayişi sağlamak için hükümetin yeni planlarını açıkladı. Johnson “İşçi Partisi’nin misyonu, İngiltere sokaklarında hukukun üstünlüğünü yeniden tesis etmek ve polise olan saygıyı geri kazandırmaktır” dedi.

Ancak o sırada ironik bir olay yaşandı: İngiltere’de erkeklere verilen ‘Sir’ (Şövalyelik) ünvanının kadın karşılığı olan ‘Dame’ ünvanı da bulunan Diana Johnson’un cüzdanı çalındı.

Bakan konuşurken Kenilworth’te kaldığı otele giren hırsızlar, Johnson’ın cüzdanını çalmayı başardı. Polis soruşturma başlattı ve cüzdanın çalındığı saat aralığının Dame Diana’nın konuşma yaptığı anlar olduğu belirlendi. Hatta sadece bakanın değil aynı konferansa katılan bir İçişleri Bakanlığı çalışanının da eşyalarının çalındığı ortaya çıktı.

Warwickshire Polisi 56 yaşındaki bir adamın hırsızlık şüphesiyle gözaltına alındığını ve soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.

İçişleri Bakanlığı sözcüsüne göre ise olayla ilgili bir ‘güvenlik riski’ tespit edilmedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.