Audi’nin Brüksel fabrikasına Çin’den müşteri çıktı

Audi'nin Brüksel'de yer alan ve yakın zamanda kapanması söz konusu olan fabrikasına Çin elektrikli otomobil üreticisi NIO talip oldu. Çinli şirketin satın alma teklifini 23 Eylül'de sunması bekleniyor.

Ekonomi 19 Eylül 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Üst sınıf modelleriyle bilinen NIO'ya AB'ye Çin'den göndereceği elektrikli otomobiller için yüzde 20 ilave gümrük vergisi uygulanacak.

İşçiler otomobillerin anahtarlarına elkoymuştu

Alman otomobil üreticisi Volkswagen Grubu’na ait Audi markası temmuz ayında lüks segment elektrikli otomobil modeli Q8’in üretildiği ve yaklaşık üç bin kişinin çalıştığı Brüksel fabrikasında talebin düşmesi nedeniyle yeniden yapılanmaya gidileceğini, söz konusu modellerin üretimine Meksika’da devam edileceğini açıklamıştı. Audi yönetimi bu ay başında Volkswagen Grubu tarafından Brüksel’deki fabrikaya üretim için hiçbir model tahsis edilmediğini belirtmişti.

Bu durum fabrika çalışanlarını ve sendikaları rahatsız etmişti. Çalışanlar işbaşı yapmamış ve üretimi tamamlanmış otomobillerin anahtarlarına elkoymuştu. Audi, yakın zamanda kapanması öngörülen ve yönetimle çalışanlar arasında sorunlar yaşanan Brüksel fabrikası için yeni yatırımcı arıyordu.

Volkswagen’in ‘elektrikli sevdası’ Audi CEO’sunu koltuğundan ettiVolkswagen’in ‘elektrikli sevdası’ Audi CEO’sunu koltuğundan etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.