Bilişim Vadisi’ne dünya birinciliği Robotaksi yarışmasıyla geldi

Bilişim Vadisi'nin altı yıldır yürütücülüğünü yaptığı Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması 79 ülkeden 350 üyesi bulunan Dünya Teknoparklar Birliği tarafından en inovatif proje seçildi.

Bilim Teknoloji 7 Ekim 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Bilişim Vadisi'nin altın ödülünü tören sırasında Bilişim Vadisi adına Uluslararası İlişkiler Direktörü Sezen Güngör (ortada) aldı.

İstanbul’un hemen Gebze çıkışında kurulan Bilişim Vadisi adlı teknokent, dünya çapında prestijli bir ödüle layık görüldü. 79 ülkeden 350 üyesi bulunan Dünya Teknoparklar Birliği (IASP) tarafından düzenlenen yarışmada Bilişim Vadisi’nin altı yıldır yürütücülüğünü yaptığı Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması birincilik ödülüne hak kazandı.

Bu yıl Kenya’nın başkenti Nairobi’de Dünya Teknoparklar Birliği (IASP) tarafından düzenlenen Dünya Konferansı etkinliğinde Bilişim Vadisi’nin Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması en inovatif proje seçildi. Tören sırasında altın ödül Bilişim Vadisi adına Uluslararası İlişkiler Direktörü Sezen Güngör’e verildi. İspanya’dan “La Salle Technova” “SDG’s Challenges” projesiyle gümüş ödül alırken Pakistan’dan “National Science and Technology Park” ise “Rising Stars Startup Competition” ile bronz ödüle layık görüldü.

IASP tarafından teknoparklar arasında düzenlenen yarışmada projelerin inovatif olması, somut çıktılar sunması, ulusal ve uluslararası ölçekte uygulanabilirliği gibi kriterler değerlendirildi. Bilişim Vadisi TEKNOFEST kapsamındaki bu yarışma ile ulusal ve uluslararası platformlarda kendini kanıtlayarak, Türkiye’nin teknoloji ekosistemine önemli katkılar sağladı.

Yarışmacılara 54 saat mentör desteği veriliyor

Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması genç yeteneklerin problem çözme ve ekip çalışması becerilerini geliştirirken, katılımcılara kariyer fırsatları sunuyor. Yarışma, genç mühendislerin ve girişimcilerin tamamen kendi tasarladıkları ve ürettikleri araçlarla gerçek pist ortamında yeteneklerini sergilemesine olanak tanıyor. Yarışmacılar ayrıca 54 saatlik mentörlük desteği alarak projelerini geliştiriyor.

2019 yılından bu yana toplam 20.916 başvurunun yapıldığı yarışmalarda 3.897 katılımcı kabul edilerek programa dâhil oldu. Yarışma sonunda 162 öğrenci sektörün önde gelen firmalarında staj yapma ve iş bulma fırsatı yakaladı. Ayrıca, girişimcilik ekosistemine adım atan gençler Bilişim Vadisi’nde kendi projelerini hayata geçirme şansı buluyor.

Bilişim Vadisi ilk 10 girişimcisini mezun ettiBilişim Vadisi ilk 10 girişimcisini mezun etti

Teknofest Robotaksi yarışması başladıTeknofest Robotaksi yarışması başladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.