İstiklal Mobilya satılıyor

TMSF geçen aylarda 8,1 milyar TL'ye sattığı Bellona Mobilya'nın ardından İstiklal Mobilya'nın satışı için de ihale ilanı yayınladı. Şirket için belirlenen muhammen bedel 12,5 milyar TL.

Ekonomi 1 Temmuz 2025
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) uzun yıllardır elinde bulundurduğu Türkiye’nin önemli mobilya firmalarını peş peşe satmaya devam ediyor.

Mayıs ayında düzenlenen ihale ile 8,1 milyar TL bedel karşılığında satılan Bellona Mobilya’nın ardından sektörün bir başka önemli firması İstikbal Mobilya da ihale usulüyle satışa çıkarıldı.

Türkiye’nin 81 ilinde şubeleri bulunan mobilya devinin satışı için belirlenen muhammen bedel 12,5 milyar TL olurken ihaleye katılım teminatı 625 milyon TL olarak açıklandı. İlgilenen tarafların 29 Eylül 2025 tarihine kadar başvuru yapabileceği ihale açık artırma usulüyle 30 Eylül 2025’te TMSF’nin Esentepe’deki binasında gerçekleştirilecek.

2016 yılında FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yönetimi TMSF’ye devredilen İstikbal Mobilya yaklaşık 9 yıldır TMSF tarafından yönetilmekteydi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.