Koç Holding görüşmeleri sonlandırdı; Yapı Kredi satılmıyor

Koç Holding, Yapı Kredi’nin First Abu Dhabi Bank’a (FAB) satışına yönelik görüşmelerin sonlandırıldığını açıkladı. Koç'un yüzde 61,2'lik hisse için 8,5 milyar dolar istediği ancak FAB'ın 7,5 milyar dolarda ısrar ettiği iddia edilmişti.

Ekonomi 1 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Koç Holding'in Yapı Kredi'deki yüzde 61,2'lik hissesi için First Abu Dhabi Bank'la süren pazarlıkta anlaşmaya varılamadı.

Koç Holding, Yapı Kredi’nin Birleşik Arap Emirlikleri merkezli First Abu Dhabi Bank’a (FAB) satışına ilişkin görüşmelerin sonlandırıldığını duyurdu. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada “Basın yayın organlarında çıkan haberler üzerine Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.’de sahip olduğumuz payların satışına yönelik ön görüşmeler yaptığımızı belirten bir özel durum açıklaması yapmıştık. Yapılan ön görüşmelerde bir sonuca ulaşılamadığı için görüşmelerin sonlandırılmasına karar verilmiştir” ifadesine yer verildi. Geçen hafta FAB’ın, Yapı Kredi’deki yüzde 61,2’lik Koç Grubu hissesini yaklaşık 8 milyar dolara satın almak için ileri düzeyde görüşmeler yürüttüğü belirtilmişti. Koç Holding de görüşme yapıldığını doğrulamıştı.

Kıran kırana pazarlık yapılıyordu

Ancak aynı gün İngiliz haber ajansı Reuters, fiyat konusunda anlaşmazlık olduğunu belirtmişti. Her ne kadar görüşmelerin sürdüğünü açıklasa da Koç Holding’in elindeki yüzde 61,2’lik Yapı Kredi hissesi için FAB’dan 8,5 milyar dolar istediği, buna karşılık FAB’ın pazarlıklarda 7,5 milyar dolara kadar yükseldiği iddia edilmişti. Reuters’a göre pazarlık bu 1 milyar dolarlık farkın giderilmesine ilişkindi. Ajansa bilgi veren bir kaynak iki tarafın bir yandan hissedarlık anlaşmasının detayları üzerinde çalıştığını öne sürmüştü. Yine Reuters’a bilgi veren bir başka kaynak pazarlığın 8 milyar dolarlık bir alış fiyatında bitebileceğini, yani tarafların ortada bir yerde buluşabileceğini söylemişti. Tüm bu iddialara rağmen anlaşma olabileceğine yönelik beklentilerle Yapı Kredi hisselerindeki yükseliş devam etmişti.

Yapı Kredi'nin satışı fiyat pazarlığına kaldı, borsada hissesi uçuyorYapı Kredi’nin satışı fiyat pazarlığına kaldı, borsada hissesi uçuyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.