Ormanyaka’da 1+1 daireler 11 milyon liradan satışa çıktı

Ege Yapı ve Casper Bilgisayar iştiraki Mona Yapı ortaklığıyla Çekmeköy’de hayata geçirilen Ormanyaka projesinde satışlar başladı. 15 bloklu ve 150 daireli projede 1+1 dairelerin fiyatı 11 milyon liradan başlıyor.

Ekonomi 27 Eylül 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
5 binin üzerinde ön talep alan 15 bloklu Ormanyaka projesinde teslimlerin 2025’in Aralık ayında yapılması hedefleniyor.

Ege Yapı ve Casper Bilgisayar iştiraki Mona Yapı ortaklığıyla Çekmeköy’de hasılat paylaşım modeliyle hayata geçirilen Ormanyaka projesinde satışlar başladı. 4 milyar liralık yatırımla hayata geçirilmesi beklenen projede, 15 blokta 150 daire ve 16 ticari ünite yer alıyor. Her blokun 3-4 kat olacak şekilde tasarlandığı projede, 1+1’den 5+1’e kadar uzanan farklı büyüklüklerde daireler yer alıyor. 5 binin üzerinde ön talebin geldiği Ormanyaka’da, 1+1 dairelerin fiyatı 11 milyon TL’den başlıyor. Ege Yapı, Çekmeköy’de daha öncede Çamlıyaka Konakları’nı inşa etmişti.

Yabancıya konut satışında 10 değerleme raporundan 8'inde kırmızı kartYabancıya konut satışında 10 değerleme raporundan 8’inde kırmızı kart

37 bin metrekare alanda yapılacak

Ormanyaka projesinin satışa çıkması nedeniyle yapılan basın toplantısında konuşan Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, bölgedeki ilk projeleri olan Çamlıyaka Konakları’nda yaşayanlara vaadettikleri şehirden kopmadan doğanın içinde yaşam kalitesini Ormanyaka projesine de taşıdıklarını söyledi. Ege Yapı olarak ürettikleri yaşam alanlarında insanların sadece barınma ihtiyacına yönelik olarak düşünmediklerini, onların sağlıklı ve sosyal olarak geliştikleri alanları da sunmayı hedeflediklerini anlatan Kabadayı, “Ormanyaka projesinde Mona Yapı ile iş birliğinde ilerliyoruz. 37 bin metrekare arsada, çam ormanlarının arasında, arazi eğimine uyumlu yerleşimi ile her katında müstakil ev rahatlığı sunan projemizi satışa sunuyoruz” diye konuştu.

Banka kredisi alamayana 60 ay vadeli firma finansmanı

38 bin m2 inşaat alanı 5 binin üzerinde ön talep aldıklarını anlatan Kabadayı, 15 bloklu projede teslimleri 2025’in Aralık ayında yapmayı hedeflediklerini söyledi. Kabadayı, 1+1 daire fiyatlarının 11 milyon TL’den başladığı projede banka kredisi imkanı sağladıklarını, bunu almayan müşterilerine ise aylık 1.99 faiz ve 60 ay vadelendirme imkanı sunduklarını belirtti. Kabadayı, ikinci konutu kredi ile alamayanlar için de kendi içinde alternatif bir ödeme sistemi sunduklarını açıkladı.

Sektörünü büyümesini sağlayacak yeni modeller

Sektörle ilgili de değerlendirme yapan İnanç Kabadayı, dünya genelinde konut krizi olduğu gibi Türkiye’de de artan maliyetlerin konuta ulaşımı engellediğini söyledi. Sektörün ise konut üretmek için arsaya ihtiyacı olduğunu dile getiren Kabadayı, “Ayrıca krediye ulaşım zorlaşırken alternatif finansman modellerinin kullanılması önemli. Bugüne kadar ön satış, kredi ve öz sermaye ile büyüyen sektörün artık gayrimenkul sertifikası, gayrimenkul fonları gibi alternatif modelleri ortaya koyması lazım” dedi. Kabadayı, bunun dışında gayrimenkule özel ihtisas mahkemeleri ve Kentsel Dönüşüm Bakanlığı ve sektöre özel bir bankanın da gayrimenkulün büyümesini ve finansmana ulaşmasını kolaylaştıracağını belirtti.

Yabancıya satış yukarı yönlüye döndürülmeli

Yabancıya satışla ilgili de konuşan İnanç Kabadayı, 2022’de yabancıya 6.5 milyar dolarlık gayrimenkul satışı yapan Türkiye’nin, bu yılı belki 4 milyar dolarlık satış ile kapatacağını söyledi. Kabadayı, düşüşte olan bu seyrin yeniden yukarı yönlüye çevirmek gerektiğine dikkat çekti.
Toplantıda konuşan Ege Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Didem Güneş de, projedeki sosyal donatılara, yeşil alanlara ve enerji verimliliğini yükselten teknolojileriyle sürdürülebilirliğe dikkat çekti. Güneş, “Bu odakta hayata geçirdiğimiz Ormanyaka’da; akıllı bina sistemleri ile aydınlatma ve ısınmayı sistem ve sensörlerle entegre ederek kullanıcının giderlerini minimuma indirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Konut fiyatlarındaki artış ilk kez temmuzda enflasyona yenildiKonut fiyatlarındaki artış ilk kez temmuzda enflasyona yenildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler