Renault Türkiye fabrika çıkışlı yenilenmiş araç satacak

Renault, Bursa fabrikasında yenileyeceği ikinci el otomobilleri 2 yıl garantili şekilde 56 noktada satacak. Başlangıçta 6 yaşa kadar araçlar yenilenecek daha sonra da süre 10 yıla çıkartılacak.

Ekonomi 26 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Renault Türkiye, Bursa'daki fabrikasında 2 yıl garantili yenilenmiş otomobil satacak.

Renault Türkiye “İkinci elin kaderini değiştirme” iddiasıyla fabrikada yenilediği ikinci el otomobillerin satışına başlıyor.  Gazeteci Emre Özpeynirci’nin sosyal medyada paylaştığı haberine göre Renault Türkiye’nin, Bursa’daki Oyak fabrikasında devreye aldığı 2. el otomobil yenileme merkezi ‘Refactory’ faaliyetine başladı. Söz konusu Refactory’de fabrika çıkışlı yenilenen ve 2 yıl garanti verilecek tüm ikinci el araçlar Türkiye genelinde 56 noktada yetkili ‘RENEW’ bayilerinde satışa sunulacak.

Renault Türkiye ilk etapta Clio 4, Clio 5 ve Megane modelinin sedan tipine odaklanacak. İlerleyen yıllarda ise ithal modeller de bu yenilenmiş otomobil uygulamasına dâhil edilecek.

Renault’nun Bursa fabrikasında Mitsubishi Colt üretilecekRenault’nun Bursa fabrikasında Mitsubishi Colt üretilecek

Bursa fabrikasının bir bölümünde yenilenecek olan araçlar için Renault Group Türkiye CEO’su Hakan Doğu, geçtiğimiz yılın sonlarında yaptığı bir açıklamada, fabrikadan ikinci el uygulamasının 2023 yılı içerisinde başlayacağını söyleyerek şu cümle ile söylediklerinin altını çizmişti. “Türkiye’de ikinci elin kaderini değiştireceğiz…”

Fransız otomotiv devi Renault yenilenmiş otomobil faaliyetini Fransa Flins ve İspanya Sevilla fabrikalarında hâlihazırda  sürdürüyordu. Gazeteci Emre Özpeynirci Türkiye’de de buna benzer bir uygulamanın yapılacağını yazmıştı.

 

Başlangıçta 6 sonrasında 10 yıl

Hakan Doğu yine daha önceden yaptığı açıklamada sistem hakkında “Başlangıçta 6 yaşına kadar araçlar yenilecek sonrasında bunu 10 yaşa kadar uzatmayı planlıyoruz. Motor da dâhil her şey yenilenebilecek. 2 yıl da garanti sunulacak” demişti.

 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.