Toshiba 74 yıl sonra Tokyo Borsası’ndan çıkarıldı

Japonya’nın teknoloji devlerinden Toshiba 74 yıldan sonra dün Tokyo Borsası’ndan çıkarıldı. Şirket son 10 yılı skandallarla geçirmiş, eylülde Japon Industrial Partners liderliğindeki konsorsiyum tarafından 15 milyar dolara satın alınmıştı.

Ekonomi 21 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Şirketten yapılan açıklamada Toshiba'nın "şimdi yeni bir hissedarla yeni bir geleceğe doğru büyük bir adım atacağı" belirtti.

Son 10 yılı çalkantılı bir şekilde geçiren Japonya’nın köklü teknoloji şirketi Toshiba Mart 2023’te Tokyo merkezli özel sermaye şirketi Japon Industrial Partners liderliğindeki konsorsiyumun 15 milyar dolarlık satın alma teklifini kabul etmişti. Süreç Eylül 2023’te tamamlandı. Toshiba dün (20 Aralık) borsa kotundan çıkarıldı. Reuters’ın haberine göre Toshiba’yı satın alan konsorsiyumdaki şirketler arasında finansal hizmetler firması Orix, elektrik hizmetleri sağlayıcısı Chubu Electric Power ve çip üreticisi Rohm bulunuyor.

Toshiba 15,3 milyar dolara Tokyo merkezli fona satılıyorToshiba 15,3 milyar dolara Tokyo merkezli fona satılıyor

15 milyar dolarlık devralma pil, çip, nükleer ve savunma ekipmanları üreticisini felç eden denizaşırı aktivist yatırımcılarla uzun süren mücadelelerin ardından Toshiba’yı yerli ellere geçirmiş oldu.

Nasıl bir şekil alacak?

Şirketten yapılan açıklamada Toshiba’nın “şimdi yeni bir hissedarla yeni bir geleceğe doğru büyük bir adım atacağı” belirtilerek, paydaşlarının anlayış ve desteğinin devamından memnuniyet duyulacağı belirtildi. Toshiba’nın yeni sahipleri altında nihai olarak nasıl bir şekil alacağı belli olmasa da, satın alma işleminin ardından görevinde kalan İcra Kurulu Başkanı Taro Shimada’nın yüksek marjlı dijital hizmetlere odaklanması bekleniyor.

Japonya'da kayıp milyonlar skandalı bakanları görevinden ettiJaponya’da kayıp milyonlar skandalı bakanları görevinden etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.