Türk fintech şirketi DG Pays’e Avrupa’dan yatırım geliyor

EBRD ve Fransız girişim sermayesi şirketi Truffle Capital Türk elektronik para ve ödeme hizmetleri kuruluşu DG Pays'e yatırım yapıyor. DG Pays Türkiye'de EBRD'nin ikinci kez yatırım yaptığı şirketler arasına katıldı.

Ekonomi 28 Şubat 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Yatırım kararını açıklandığı toplantıya (soldan sağa) EBRD Türkiye Yöneticisi Arvid Tuerkner, DG Pays CEO'su Serkan Ömerbeyoğlu, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, , Truffle Capital Üst Yöneticisi (CEO) Bernard-Louis Roques katıldı.

EBRD (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası) ve 20 yılda  yaşam bilimleri ve dijital teknoloji alanında 75 girişime 1,1 milyar dolardan fazla kaynak sağlayan Avrupa’nın en büyük fintech fonlarından Fransız Truffle Capital Türk finansal teknoloji ( fintech) şirketi DG Pays’e yatırım yapacak. TCMB tarafından denetlenen lisanslı bir elektronik para ve ödeme hizmetleri kuruluşu olan DG Pays’e yapılan yatırım Türkiye’ye finansal teknoloji ( fintech) alanında yapılan en önemli uluslararası yatırımlardan biri olma özelliğini taşıyor.

DG Pays’e ikinci kez yatırım yapan EBRD’nin Türkiye Yöneticisi Arvid Tuerkner fintek alanında Türkiye’de yatırımlar yaptığını belirterek DG Pays ile ortaklığı devam ettirmeyi dört gözle beklediklerini söyledi. Tuerkner Türkiye’nin EBRD için çok önemli bir ülke olduğunu, yatırım ve piyasa açısından büyük potansiyeli bulunduğunu dile getirdi.

Truffle Capital CEO’su Bernard-Louis Roques bunun Türkiye’deki ilk yatırımları olduğunu söyledi. Roques yatırım yapmalarının nedenleri şirketin niteliklerinin yanı sıra ülkenin konumunun da bulunduğunu söyledi. Şirketin uluslararası alanda kullanılan geniş bir hizmet ve ürün yelpazesi geliştirdiğini belirten Roques bunun yanı sıra girişimcilerin özelliklerinin de yatırım kararlarında etkili olduğunu vurguladı.

‘Şirket değerimiz 600 milyon doların üzerine geldi’

DG Pays CEO’su Serkan Ömerbeyoğlu da Truffle Capital CEO’su Roques’in Avrupa pazarındaki büyük tecrübesi nedeniyle kendilerine büyük katkısı olacağını söyledi.u7 yıllık bir şirket olan DG Pays’in hızla büyüyerek önde gelen bir teknoloji şirketi haline geldiğini anlatan Ömerbeyoğlu şunları söyledi:

“Son 2 yılda yatırım değerimizi katlayarak yabancı yatırımları ülkemize getirmeye ve şirketimizin değerini daha da yukarı taşımaya devam ediyoruz. Son olarak aldığımız yatırımlarla şirket değerimiz 600 milyon doların üzerine geldi. Türkiye ve yurt dışında güçlü büyümemizi sürdürerek fintek sektöründe globalde kritik bir oyuncu olma hedefimizle çalışmaya devam edeceğiz.”

600 kişilik Ar-Ge ekibi var

Temelleri 2017’de atılan Dgpays’in CEO koltuğunda oturan kuruculardan Serkan Ömerbeyoğlu ininal kurucu ortakları arasında da yer alıyor. Ömerbeyoğlu, DG Pays’i kurmadan önce 2014’ten 2016’ya kadar iki yıl boyunca Mastercard’ın Avrupa operasyonlarında Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmişti.
Bugün 600 kişiyi aşan BT / Ar-Ge ekipleri tarafından Türkiye’de geliştirilen ürün ve hizmetleri ile kısa sürede bölgenin en büyük teknoloji sağlayıcılarından biri haline gelen DG Pays, hem finans hem de finans dışı sektörlerden 50’yi aşkın kuruma teknoloji sağlıyor. İlk yatırım turunu 2021’in sonunda tamamlayan girişimin 2022 yılında başlattığı yurt dışı operasyonları aracılığıyla uluslararası müşterileri de bulunuyor. DG Pays aldığı yatırımlara, yurt dışı operasyonlarını büyütmeyi hedefliyor.

Fintech yatırımları 107.8 milyar dolar olduFintech yatırımları 107.8 milyar dolar oldu

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler