Yayın ekranında muhteşem pazar! Voleybol, basketbol futbolda dev maçlar
VakıfBank, toplumda down sendromuna dair farkındalık oluşturabilmek amacıyla ‘Sarı Hayaller’ projesine destek oldu. Projedeki resim sergisinde dünyaca ünlü tablolardaki kişilerin yüzleri down sendromluların yüzleriyle yer değiştirildi.
VakıfBank, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü nedeniyle down sendromlu bireylerin sanatsal yeteneklerini açığa çıkaran Sarı Hayaller projesine destek oldu. Down sendromlu gençlerin renkli dünyalarını yansıtmak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında, resim sergisinin yanı sıra bir de konser gerçekleştirildi. Sarı Hayaller resim sergisinde, dünyaca ünlü tablolardaki kişilerin yüzleri bu kez down sendromluların yüzleriyle yer değiştirilerek sanat ve farkındalık arasında bir köprü kuruldu. Down sendromlu gençlerin sanatsal yeteneklerini öne çıkaran sergide, Caravaggio’nun “Meyve Sepeti Tutan Çocuk”, Johannes Vermeer’in “İnci Küpeli Kız” gibi dünyaca ünlü eserler farklı bir bakış açısıyla yeniden yorumlanıyor. Sadece +1 kromozom nedeniyle farklı olduğumuzun, bizi biz yapan değerlerin, duyguların ve ruhun ise aynı olduğunun altının çizildiği resim sergisi ile toplumda down sendromlulara yönelik daha fazla anlayış ve kabul oluşturulması hedefleniyor.
Kromozom sayısından bağımsız olarak tüm insanların değerli olduğunun vurgulandığı Sarı Hayaller etkinliği kapsamında düzenlenen konser ise yapay zekâ tarafından hazırlanmış kromozomların dansının yansıtıldığı ışık şöleniyle başladı. Ümit Yılmaz, Özge Özder, Keremcem, Elif Buse Doğan’ın down sendromlularla sahne aldığı konserde, sanatçılara senfoni orkestrası eşlik etti. Sanatın iyileştirici gücünden yararlanılan etkinlik, VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih’in de down sendromlu bireylere destek vermek amacıyla sahnede tüm sanatçılarla birlikte söyledikleri bir eserle sona erdi.
VakıfBank olarak, hayata geçirdikleri çalışmalarla sosyal sorumluluk konusuna atfettikleri önemin altını her fırsatta çizdiklerini dile getiren VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, Sarı Hayaller projesi kapsamında down sendromlu gençlerin yeteneklerini sanat ve müzik aracılığıyla açığa çıkarmayı amaçladıklarını belirterek şunları söyledi: “Sarı Hayaller resim sergisi ve konseri ile toplumda down sendromluların potansiyellerinin ne denli büyük olduğuna dair bir farkındalığa yaratmak istedik. Benzersiz çalışmaların oluşumu amacıyla fırsat eşitliğine sahip olmaları için bir bütün olarak çalışmalıyız. Toplumumuzun tüm fertlerinin hayata eşit şekilde katılım sağlaması adına Sarı Hayaller gibi etkinlikler önemli birer rol üstlenmekte”