Festivalde Onur Ödülü bir samuraya: Koji Yakusho İstanbul’a geliyor

Koji Yakusho Japonya’nın en popüler oyuncularından biri ve Yakuza filmlerinden romantik drama, aksiyondan komediye her türlü filmde oynayacak kadar oktavı geniş. Ve o da İstanbul’a geliyor. Festivalde Onur Ödülü olacak Yakusho’nun filmografisinden öne çıkan dört filmi festival programında yer alıyor: ’13 Suikastçı / 13 Assassins’ (Takashi Miike), ‘Gökyüzünün Altında / Under the Open Sky’ (Miwa Nishikawa), ‘Aşka Davet / Shall We Dansu?’ (Masayuki Suô) ve Cannes’da En İyi Erkek Ödülü’nü kazandığı ‘Mükemmel Günler / Perfect Days’.

13 SUİKASTÇI / 13 ASSASSINS

Yönetmen: Takashi Miike
Oyuncular: Koji Yakusho, Kazue Fukiishi, Yusuke Iseya, Goro Inagaki, Takayuki Yamada, Masachika Ichimura
JAPONYA, İNGİLTERE / 2010 / DCP / Renkli / 126’ / Japonca; Türkçe, İngilizce altyazılı

Ödülleri: 2010 Venedik Mansiyon /2011 Ulusal Eleştiri Kurulu (ABD) Yabancı Dilde En İyi Beş Film / 2011 Japon Sinema Akademisi En İyi Görüntü, En İyi Işık, En İyi Sanat Yönetimi, En İyi Ses

Tüm zamanların en iyi samuray filmlerinden biri olan, klasikliği tartışma götürmez aksiyon filmi ’13 Suikastçı’, eleştirmenlere göre harika görüntüler ve seslerle bezeli, baş döndürecek kadar gösterişli, müthiş eğlenceli, heyecanlı, beklenmedik derecede dokunaklı bir aşk ve kan dökme hikâyesi anlatıyor.

19. yüzyıl Japonyası’nda geçen gerçek olaylara dayanan filmde savaş yorgunu Shimada rolünü Kôji Yakusho üstleniyor. Deneyimli samuray, kendi halkına zulmeden acımasız Lord Matsudaira’yı öldürmek için bir araya getirilmiş on bir samuraydan oluşan bir ekibe liderlik etmektedir. Ekibin amacı, her yıl memleketine yaptığı yolculukta lorda pusu kurmaktır. Özellikle 45 dakikalık ustaca kurgulanmış, yaratıcı final aksiyon sahnesiyle hatırlanan 13 Suikastçı’nın senaryosu, Miike’nin çektiği ‘Ölüm Provası’nı da yazan Daisuke Tengan tarafından kaleme alındı.

Tarih Seans Salon Bilet
17-04-2024 16:00 Cinewam City's 3 Bilet Al
28-04-2024 16:00 Cinewam City's 7 Bilet Al

MÜKEMMEL GÜNLER / PERFECT DAYS

Yönetmen: Wim Wenders
Oyuncular: Koji Yakusho, Tokio Emoto, Arisa Nakano, Aoi Yamada, Yumi Aso
JAPONYA, ALMANYA / 2023 / DCP / Renkli / 124’ / Japonca; Türkçe, İngilizce altyazılı

Ödülleri: 2023 Cannes En İyi Erkek Oyuncu (Kôji Yakusho), Ekümenik Jüri Ödülü / 2023 Asya Pasifik Sinema Ödülleri En İyi Film / 2024 Kinema Junpo (Japonya) En İyi Yönetmen, En İyi Oyuncu

Birçok filminde şehirlerden esinlenen usta sinemacı Wim Wenders, bu kez de Tokyo Tuvaleti adında gerçek bir kentsel yenileme projesinden esinlenerek hem gayet şiirsel hem de dokunaklı bir filme imza atıyor.

Filmin başkarakteri Hirayama’yı canlandıran süperstar Kôji Yakusho, filmi çok az diyalogla neredeyse tamamen sırtlanıyor. Her biri teknolojik sanat yapıtı gibi olan umumi tuvaletleri temizlemekle görevli Hirayama, işini son derece titizlikle, kendini vererek ve gururla yapar; sıkılmadan yinelediği eylemlerini bir sanata, çevresiyle uyumlu bir geleneğe dönüştürmeyi bilir.

Beklenmedik karşılaşmalar, bizi Hirayama’nın geçmişine götürür. Müzik kasetleri, ağaçlardan süzülen günışığı, kitaplar gibi günlük hayatın ufak mucizeleriyle varoluşumuzun güzelliklerini keşfe çıkan, sakin bir mutluluk arayışının izini süren ‘Mükemmel Günler’, adını Lou Reed’in eşsiz klasiği ‘Perfect Day’den alıyor. ‘Mükemmel Günler’ Japonya’nın Oscar adayı oldu ve kısa listeye kaldı.

* Bu film MUBI işbirliğiyle gösterilmektedir.

Tarih Seans Salon Bilet
23-04-2024 13:30 Kadıköy Sineması Bilet Al
27-04-2024 19:00 Atlas 1948 Bilet Al

GÖKYÜZÜNÜN ALTINDA / UNDER THE OPEN SKY

Yönetmen: Miwa Nishikawa
Oyuncular: Koji Yakusho, Taiga Nakano
JAPONYA / 2021 / DCP / Renkli / 126’ / Japonca; Türkçe, İngilizce altyazılı

Ödülleri: 2020 Chicago En İyi Oyunculuk, İzleyici Ödülü / 2020 Yokohama En İyi Görüntü / 2020 Seattle Vizyon Ödülü /2020 Mainichi Sinema Ödülleri (Japonya) Kusursuz Film, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Görüntü, En İyi Müzik

Hayatının büyük bir bölümünü hapishanede geçirmiş eski yakuza Mikami, cinayet suçundan 13 yıl hapis yattıktan sonra serbest bırakılır. Daha çocukken ayrı kaldığı annesini bulma umuduyla bir belgesel TV programına başvurur ve bu sayede genç yönetmen Tsunoda ile tanışır. Arkadaşı ya da ailesi olmayan, herhangi bir iş yetkinliği bulunmayan Tsunoda, topluma uyum sağlayıp düzgün bir iş bulmak için zorlanır. Ani tepkiler verişi, inatçılığı ve sabit fikirleri, hem Tsunoda ile hem de ona yardım etmek isteyenlerle sürtüşmesine neden olur.

Gerçek bir kişiden esinlenilen Mikami’yi canlandıran Koji Yakusho, eski bir mahkûmun geçmişten gelen travmaları ve iç mücadelelerine dair çelişen duyguları büyüleyici bir performansla sergiliyor.

Tarih Seans Salon Bilet
20-04-2024 13:30 Cinewam City's 3 Bilet Al
26-04-2024 11:00 Cinewam City's 7 Bilet Al

AŞKA DAVET / SHALL WE DANCE?

Yönetmen: Masayuki Suô
Oyuncular: Koji Yakusho, Tamiyo Kusakari, Naoto Takenaka, Eri Watanabe, Akira Emoto, Yuu Tokui, Hiromasa Taguchi, Reiko Kusamura
JAPONYA / 1996 / DCP / Renkli / 137’ / İngilizce, Japonca; Türkçe, İngilizce altyazılı

Ödülleri: 1997 Japon Sinema Akademisi En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Sanat Yönetimi, En İyi Görüntü, En İyi Yönetmen, En İyi Kurgu, En İyi Işık, En İyi Müzik, En İyi Senaryo, En İyi Ses, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Yeni Oyuncu / 1997 Ulusal Eleştiri Kurulu (ABD) Yabancı Dilde En İyi Film

Japonya’nın en büyük gişe başarısı kazanan filmlerinden, başrollerini Richard Gere ve Jennifer Lopez’in paylaştığı aynı adlı Hollywood filminin yeniden çevrimine ilham olan uluslararası fenomen ‘Aşka Davet’, insanın alışkanlıklarından kurtulmasına dair eğlenceli, duygusal, özgün ve sade bir karakter çalışması.

Romantizm, komedi ve dansı bir araya getiren, hayatla, zarafetle, iyileşmeyle ve kendini ifade etme biçimleriyle dolu film, tipik bir beyaz yakalı, evli, orta yaşlı, işkolik muhasebeci Shohei Sugiyama’yı (Kôji Yakusho) takip ediyor. Bir gün trenle bir dans okulunun önünden geçen Shohei, pencereden genç ve güzel bir kadın görür. Sıkıcı hayatı, bu gizemli kadınla tanışmak için salon dansı derslerine kaydolmasıyla hareketli ve komik bir hâl alır.

Tarih Seans Salon Bilet
17-04-2024 16:00 Cinewam City's 7 Bilet Al
20-04-2024 16:00 Cinewam City's 3 Bilet Al