İstanbul Caz Festivali’nin açılışında Akdeniz sıcağı

Festival Ödül Gecesi // Saint Privat

Yer: Avusturya Kültür Ofisi
Tarih: 3 Temmuz Çarşamba
Saat: 21.00

Festival Ödül Gecesi’nde Yaşam Boyu Başarı Ödülleri bu yılki sahipleri Nilüfer Verdi ve Nino Varon’a takdim edilecek.

Klaus Waldeck ve Valerie Sajdik, Fransa’ya dair sevdiğimiz tüm klişeleri iyi melodilere çevirip, dinleyicilerini geçen yüzyılın ortalarına savurdukları Saint Privat için ilk kez 2003’te bir araya geldiler. Besteci ve yapımcı Waldeck, Valerie’nin performasını beğendiğinde Viyana’da bir düğünde, davetliler arasındaydı; Valerie ise sahnede. Bir sonraki hafta Waldeck’in stüdyosunda, Valerie’nin doğduğu yerin adını koydukları bir grup kurdular: Saint Privat.

Saint Privat, Bossa Nova, caz ve elektronik müziği ustaca birleştirdiği ilk albümü Riviera’yı 2004’te yayımladı. Albümün adı ve verdiği duygu aynıydı: 60’larda bir deniz kenarı nostaljisi. Avusturya Müzik Ödülü’nü alan Riviera’nın ardından 2006’da tümü Fransızca şarkılardan oluşan Superflu geldi. Albümdeki parçalar dönemin film ve televizyon yapımlarında kullanıldı, Saint Privat’ın ününe ün kattı. Buna rağmen ikinci albümün pek de uğurlu gelmediği ekip, solo kariyerlerine odaklanmak için yollarını ayırdı. Waldeck’in elektro swing’ten Batı müziğine kaydığı, “Avusturya’nın en güzel sesi” olarak tanınan Valerie’nin ise canlı performanslardan vazgeçmediği ayrı yıllar geçirdiler. Ta ki 2021’e kadar.

Saint Privat, kuruluşundan tam 20 yıl sonra yeni bir albümle müzik dünyasına geri döndü. Saykedelik alt tonu ve kararında retro-chic dozu ile günümüze yaklaşırken romantizmi de geri plana atmayan Apres la Boheme 2023’te yayımlandı. Albümün en sevilen şarkılarından “Boom, boom click!” Netflix’in sevilen dizisi Emily In Paris’in son bölümünde kullanıldı, 76. Cannes Film Festivali’nin kırmızı halısında davetlilere eşlik etti.

Saint Privat, 31. İstanbul Caz Festivali’nin ödül gecesinde davetlileri Fransız sahillerinde güneşli bir güne götürmeye hazırlanıyor.

Harun İzer: Biz zaten hep buradaydıkHarun İzer: Biz zaten hep buradaydık

Tarih Seans Salon Bilet
03-07-2024 21:30 Avusturya Konsolosluğu Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi Bilet Al