Kızlar Bildiğiniz Gibi

KIZLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ / GIRLS WILL BE GIRLS

Yönetmen: Shuchi Talati
Oyuncular: Preeti Panigrahi, Kani Kusruti, Kesav Binoy Kiron
HİNDİSTAN, FRANSA, ABD, NORVEÇ / 2024 / DCP / Renkli / 118’ / İngilizce, Hintçe; Türkçe, İngilizce altyazılı

Ödülleri: 2024 Sundance Jüri Özel Ödülü–Oyunculuk, İzleyici Ödülü–Dünya Sineması, Dramatik /  2024 Sofya En İyi Yönetmen

Büyümenin garantili bir yolu var mı? Hele bu erkek dünyasında kızların kendi hâlinde olabilmesi mümkün mü? Himalayalardaki katı bir yatılı okulda okuyan Mira arzuyu ve romantizmi keşfeder; ancak içinde uyanan cinsel ve isyankâr bu duygular, hâlâ içten içe yetişkinliği benimsemeyen annesi tarafından sekteye uğratılır. Mira’nın en güzel yılları çalınmıştır. Anneyle kızı arasındaki gerilim yükseldikçe yükselir.

İlk uzun metrajlı filminde yönetmen Shuchi Talati, girift bir anne-kız ilişkisini, ergenlikte kendini bulmanın tüm çelişkileriyle birlikte resmediyor. Talati, oyuncuların rahatını sağlamak ve “düşünsel bir alan açmak” için çoğunlukla kadınlardan oluşan bir ekiple ve “tamamen inadına” bu filmi yaptığını söylüyor: “Çok sıkı kontrol altında olduğumuz bir okula gittim. Cinselliğimizden ve bedenimizden utanmamız isteniyordu. Bu yüzden senaryoyu yazmaya bir isyan duygusuyla başladığımı söyleyebilirim.”

Tarih Seans Salon Bilet
19-04-2024 19:00 Cinewam City's 3 Bilet Al
20-04-2024 16:00 Beyoğlu Sineması Bilet Al
26-04-2024 11:00 Sinematek/Sinema Evi Bilet Al