Ulusal Kısalar Program 2

Aç Karnına Çıkmayalım

Yönetmen: Yiğit Hepsev
Oyuncular: Ahmet Mümtaz Taylan, İncinur Daşdemir, Arda Yeşillikçi
TÜRKİYE / 2023 / DCP / Renkli / 15’ / Türkçe; İngilizce altyazılı

Ödülleri : 2024 SİYAD Giovanni Scognamillo Fantastik Film Ödülü

Dünyanın sonu gelmek üzeredir, kaçış mekikleri havalanmaktadır. Kendine ayrı bir hayat kurmuş olan Seher, babası Tahir ile kardeşi Serdar’ı almak için köydeki evlerine döner fakat ummadığı bir durumla karşılaşır. Tahir son bir aile yemeği için sofra kurmuştur. Serdar ise ona yardımcı olmaktan çok ayakbağı olmaktadır. Zamanları giderek azalan aile tartışmaya başlar ve eski defterler ortaya saçılır. Tüm bu karmaşanın ortasında yola koyulmaya çalışan Seher, Serdar ve Tahir’in aile bağları da sert bir şekilde sınanır.


Bir Dostluk

Yönetmen: Gürkan Yücel
Oyuncular: Gürkan Yücel
TÜRKİYE / 2024 / DCP / Renkli / 10’ / Türkçe; İngilizce altyazılı

Sabahattin Kudret Aksal’ın öyküsünden uyarlanan film, yalnızlığın dayanılmaz bir ağırlık gibi bastığı bu kocaman şehirde herkesten, her şeyden uzak küçücük bir odaya çekilen bir kadın ile bir adamı odağına alır. On gün önceki tanışmalarından beri ilk kez baş başa kaldıkları bu çirkin odada geçirdikleri birkaç saat içinde kadın ile adam, hayatta karşılarına çıkabilecek her türlü zorluğa direnmesini bilen farklı bir tür dostluk kurar.


Nasıl Kaybolunur

Yönetmen: Tilbe Cana İnan
Oyuncular: Hilmi Özçelik, Eren Çiğdem, Burcu Ger, Şakir Güler, Şükrü Veysel Alankaya, Fatih Sevdi
TÜRKİYE / 2023 / DCP / Renkli / 17’ / Türkçe; İngilizce altyazılı

Ödülleri: 2023 İzmir En İyi Senaryo

Ekin, geceleyin arabasını tamir ettirmek için erkek arkadaşı Murat ile birlikte gittiği oto sanayide erkek dünyasının uykuya yatmasıyla sessiz bir gezintiye çıkacaktır.


Onun Kalesinde

Yönetmen: Yasemin Demirci
Oyuncular: Nezaket Erden, Başak Kara, Doğu Can, Erdem Şenocak, Hakan Emre Ünal
TÜRKİYE, NORVEÇ / 2023 / DCP / Renkli / 20’ / Türkçe; İngilizce altyazılı

Ödülleri: 2023 Uşak En İyi Senaryo

Genç kadın babasını ani şekilde kaybeder. Her şeyden uzaklaşmak istese de, babasının evini toplaması gerekmektedir. Babasından geriye kalan eşyalar ve hatıralar arasında evle olan ilişkisi de iniş çıkışlara uğrar. Yaşadığı yas sürecini evin ruhu şekillendirmeye başlar.


Zarafet ve Şiddet Arasında

Yönetmen: Şirin Bahar Demirel
Oyuncular: Canlandırma Animation: Şirin Bahar Demirel
TÜRKİYE, HOLLANDA / 2023 / DCP / Renkli & Siyah-Beyaz / 15’ / Türkçe; İngilizce altyazılı

‘Zarafet ve Şiddet Arasında’ elleri, anıları hem saklayan hem de aktarabilen bellek mekânları olarak gören bir deneysel belgesel. Performatif aile albümlerine giremeyen anıların izini, eller ve yarattıkları üzerinden sürmeyi, onları bir hafıza haritası gibi okumayı hayal ediyor. Bir ressamın fırça izlerinde, aynı elin şiddetini de görebilir miyiz? Kanaviçe bir çeşit alfabe midir? Film, hayal gücü ve yaratım aracılığıyla sanatçının kişisel geçmişiyle bağlantı kurarken, ev içi şiddet ve kalıtımsal travma gibi daha büyük insan hikâyelerine de açılıyor.

Tarih Seans Salon Bilet
21-04-2024 13:30 Cinewam City's 7 Bilet Al
27-04-2024 19:00 Sinematek/Sinema Evi Bilet Al