130 milyon liralık film gibi soygunla ilgili yedi gözaltı

İstanbul'daki Memduh Paşa Yalısı'nda film sahnelerini aratmayan 130 milyon liralık soygunla ilgili yedi kişi gözaltına alındı.

Gündem 12 Haziran 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Üç gün önce İstanbul’un Sarıyer ilçesindeki Kireçburnu mahallesindeki tarihi Memduh Paşa Yalısı’nda film sahnelerini aratmayan bir hırsızlık olmuştu. Binadaki bir inşaat şirketinde yaklaşık 1.5 yıl önce özel güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başlayan Ahmet Y. çok detaylı bir plan yapmış, şirketi dışarıdan gelen bir ekibe soydurmuştu.

Ahmet Y. plan uyarınca gece geç saatte alarmı susturduktan sonra maskeli ve siyah kıyafetli dört kişiyi içeriye almıştı. Yalıya gri renkli kamyonet dayayan hırsızlar içerideki dört kasanın kapısını kırmış, kasalardan üç çuvala doldurdukları yaklaşık 130 milyon liralık dövizi kamyonete yükleyerek gözden kaybolmuşlardı. Sabah saatlerinde yalıya gelen iş yeri sahibi Ümit E. polis çağırmış, soruşturma ve arama çalışmaları böyle başlamıştı.

Kamera görüntüleri incelendi ve soygunla ilgili yedi şüpheli İstanbul ve Tekirdağ’da gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında soygunu yapan üç kişinin de olduğu öğrenildi. Polis çalınan bir miktar parayı da ele geçirdi.

Olayın firari şüphelilerini yakalamak ve paranın geri kalanını bulmak için operasyonlar sürüyor.

Müthiş organize bir soygun: Avrupa kütüphanelerindeki Puşkin kitaplarının birinci baskıları tek tek çalınıyorMüthiş organize bir soygun: Avrupa kütüphanelerindeki Puşkin kitaplarının birinci baskıları tek tek çalınıyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.