Yedi yaşındaki Yüsra bahar nezlesi şikayetiyle gittiği hastanede hayatını kaybetti

Ailesi Bursa’da bahar nezlesi şikayetiyle hastaneye giden yedi yaşındaki Yüsra Türkoğlu’nun ölümünden hastane yetkililerini sorumlu tutuyor.

Gündem 10 Eylül 2024

Bursa’da bahar nezlesi şikayetiyle hastaneye giden 7 yaşındaki Yüsra Türkoğlu ailesinin iddiasına göre yanlış serum verildiği için hayatını kaybetti. Acılı aile sorumlu olduklarını iddia ettiği kurum ve kişiler hakkında şikayette bulunurken Adli Tıp Kurumu’nun otopsi raporunda Yüsra’nın ölümünün kalp kası enfeksiyonu ve gelişen komplikasyonları sonucunda meydana geldiği ifade edildi.

19 Mayıs Pazar günü Türkoğlu ailesinin dört çocuğundan biri olan Yüsra Türkoğlu bahar nezlesi olduğu şikayetiyle saat 20.00 sıralarında baba Cemil Türkoğlu ve anne Azime Buse Türkoğlu tarafından Bursa Şehir Hastanesi’ne götürüldü. Tedaviye alınan 7 yaşındaki Yüsra’ya Türkoğlu ailesinin iddiasına göre yanlış serum takıldı.

Yüsra serum takıldıktan yarım saat sonra fenalaşmaya başladı. Gelen başka bir doktor aileye bir şeylerin ters gittiğini bildirdi.
Türkoğlu ailesinin iddiasına göre yedi yaşındaki Yüsra 10 saat aynı sedyede bekletildi. Gözleri şişen, karnı ağrıyıp tansiyonu düşen Yüsra’yı sabah mesainin başlamasıyla gelip kontrol eden kardiyoloji doktoru durumunun kritik olduğunu söyledi.

Yoğun bakıma kaldırılan Yüsra’nın sürekli kalbinin durduğu ve bu nedenle entübe edildiği doktor tarafından aileye bildirildi. Sonra da hayatını kaybeden küçük kızın cenazesi Bursa Adli Tıp Morgu’nda yapılan otopsi işlemlerinin ardından toprağa verildi.

Yedi yaşındaki Yüsra Türkoğlu’nun Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan otopsisinin raporu çıktı. Raporda tedavide kullanılan ilaçların toksik düzeyde olmadığı, aranan toksik maddelerin bulunmadığı, Yüsra’nın ölümünün kalp kası enfeksiyonu ve gelişen komplikasyonları sonucu meydana geldiği belirtildi.

Melike Şahin'den Narin isyanıMelike Şahin’den Narin isyanı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.