Antalya'da 13 yaşında bir çocuk bakkal yokken aldığı ürünleri önce güvenlik kamerasına gösterdi, ardından ücretini tezgaha bıraktı. Bununla da yetinmedi, iki saat sonra tekrar uğrayıp durumu dükkan sahibine yüz yüze anlattı.
Türkiye’de bir dönem pazar klasiği haline gelmiş ‘Adam olacak çocuk’ programında çocuklar aileleriyle birlikte katıldıkları yayında şarkılar söyleyip birbirlerine puan verir, bu sırada Barış Manço da onlarla özellikle iyi ve kötü alışkanlıklar üzerine sohbet ederdi.
İşte benzer bir ‘örnek davranış’ haberi Antalya’dan geldi.
Hafta sonları Akdeniz Sanayi Sitesi’nde çırak olarak çalışan 13 yaşındaki yedinci sınıf öğrencisi Yaşar Ümit Sertel öğle molasında bakkala uğradı. Her zamanki gibi kola ve bardak alacaktı. İstediği ürünleri buldu ama dükkanda kimse yoktu. Bekledi, bekledi, gelen giden olmayınca fiyatını bildiği ürünleri önce güvenlik kamerasına gösterdi, sonra da ücretini tezgaha bıraktı.
Ama yine de içi rahat etmedi. İki saat sonra dükkana tekrar uğrayıp 50 yaşındaki bakkal Ömür Erhan Akın’a durumu anlattı. Adam bu anları şöyle paylaştı:
“Dükkandaydım, bir an için işim çıktı. O arada dükkanın otomatik kepenklerini kapattığımı, kumandaya bastığımı sandım, meğer kepenkler kapanmamış. Başka bir dükkanda birkaç dakikalık işim vardı. Çocuğun biri markete gelmiş, aslında çırak, bir şeyler almış.
Birkaç saat sonra geldi, kendisi söyledi. ‘Abi, ben şunları aldım’ dedi. Bir baktım tezgahın üstünde para var. Sonra kamera kayıtlarını gördüm. Kola ve bardak almış, parasını tezgaha bırakmış.