Avukat sevgilisinin eski sevgililerini gözaltına aldıran savcıya soruşturma

Zonguldak'ta avukat sevgilisinin beş eski sevgilisini gözaltına aldıran savcıya soruşturma açıldı. 24 saat içinde serbest bırakılan beş kişinin savcının sevgilisi adına Instagram hesabı açtığı iddia edildi.

Gündem 18 Ekim 2024

Türkiye’de ‘yargı’ artık kararlarından da ötesinde yapısı ve üyeleriyle, bütünüyle tartışmalı halde. Siyasi kararlar ve ‘cezasızlık’ örnekleri zaten muhalefet tarafından sıklıkla eleştirilen tarafı. Ama işin bir de ‘keyfi’ yönü var. Bu yön sokakta herkesin karşısına çıkabilecek durumda. Örneklerle ilerleyelim.

Balıkesir’de park yasağı olan yere aracını bırakan hakim ile minibüs şoförleri arasında çıkan tartışmanın 10 gözaltıyla sonuçlanmasını hatırlarsınız…

2019’da Diyarbakır Çermik’te bir savcı, kendileriyle aynı saatte halı saha maçı yapmak isteyen 14 öğretmeni gözaltına aldırmıştı.

Geçen sene Dr. Suna Dilbaz ameliyat ettiği hastanın yakınını refakatçilere ayrılan yatakta uyumaması için uyarmıştı. Küfür yedi. Sadece bu da değil; birkaç saatler sonra polis geldi ve gözaltına alındı. Hasta yakını A.K. hakimdi çünkü.

Bunlara birçok olay daha eklenebilir. Ancak son olayın ayrıntıları artık pes dedirtti.

İki gün önce Zonguldak Çaycuma Başsavcısı Yavuz Cengiz’in avukat sevgilisinin adına Instagram hesabı açtıklarını öne sürülen beş eski sevgiliyi ‘kişisel verilerin hukuksuz şekilde ele geçirilmesi’ sebebiyle gözaltına aldırdığı iddia edilmişti. Aralarında asker ve avukatların da olduğu beş kişi gözaltında 24 saat geçmeden serbest bırakıldı. Gözaltına alınanların telefon ve bilgisayarlarında inceleme yapıldı. Sosyal medyada operasyonun ‘kıskançlık’ sebebiyle yapıldığı yazıldı.

İddiaların ardından dün Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanı sıfatıyla verdiği izinle Cengiz hakkında soruşturma başlatıldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.