İçişleri Bakanlığı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Akın hakkında soruşturma izni verdi. Belediye kararın logo revizyonu nedeniyle alındığını duyurdu.
İçişleri Bakanlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Akın hakkında soruşturma izni verdi. Kararın belediyenin logo revizyonu nedeni ile alındığı belediye tarafından yapılan resmi açıklama ile duyuruldu.
AK Partili Büyükşehir Meclis Üyesi Av. M. Birol Şahin logo değişim sürecinin hukuka aykırı olduğunu iddia ederek “Belediye Meclisi’ndeki uyarılarımızı dikkate almadılar. Yapılan işlem TCK 257’nci madde uyarınca ‘Görevi kötüye kullanma’ suçunu teşkil ediyor. Bu suçun 2 yıla kadar hapis cezası öngörüsü var. Balıkesir’in parasının gereksiz yere israf edilmesine izin vermeyeceğiz, konunun sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.
İçişleri Bakanlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Akın hakkında ‘logo revizyonu’ nedeniyle soruşturma izni verdi. 13 Haziran tarihinde yapılan Meclis Toplantısında görüşülen logo revizyonu Meclis Başkanı tarafından oy birliği ile kabul edilmişti. Ayın 27’sinde yapılan ikinci birleşimde AKP grubunun itirazı oy çokluğu ile reddedildi. Meclis kararı 8 Temmuz tarihinde Valilik tarafından da onaylandı.
Belediyeden açıklama
Belediye açıklamasında logonun akademisyen ve logo tasarımcıları tarafından yapıldığı ve belediye kasasından hiçbir ödeme yapılmadığı ifade edildi. Yine açıklamada İçişleri Bakanlığı’nın aldığı kararın bir mahkumiyet değil, konunun sadece yargı tarafından incelenmesi için bir ön inceleme olduğu ifade edildi. Belediyenin yasal haklarını kullanarak Danıştay nezdinde gerekli itirazları yapılacağı ve beklentinin de bu kararın iptali yönünde olduğu aktarıldı.
“Sonuna kadar takipçisi olacağız”
erhangulenc.com’da yer alan göre konuyu yargıya taşıyan AKP’li Meclis Üyesi Birol Şahin, konuya ilişkin olarak şunları söyledi:
“Belediye Meclisi’ndeki uyarılarımızı dikkate almadılar. Yapılan işlem TCK 257’nci madde uyarınca ‘Görevi kötüye kullanma’ suçunu teşkil ediyor. Bu suçun 2 yıla kadar hapis cezası öngörüsü var. Balıkesir’in parasının gereksiz yere israf edilmesine izin vermeyeceğiz, konunun sonuna kadar takipçisi olacağız.”