Banyo yaparken kendini alt katta buldu

Fatih'te yarım asırlık bir bina yılların yükünü kaldıramadı: 15 yaşındaki Eda Maden banyodayken alt kata düştü. Neyse ki küçük sıyrıklarla kurtuldu.

Gündem 28 Ağustos 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
FATİH'te yaklaşık 50 yıl önce yapılan 4 katlı binanın 4'üncü katının tabanı çöktü. 4'üncü katta bulunan Eda Maden 3'üncü kata düştü. Hafif yaralanan Maden hastaneye kaldırılırken, bina tahliye edildi.

Fatih’ten ailesiyle yaşayan 15 yaşındaki Eda Maden dün akşam banyoya girdi. Oturdukları bina yılların yükünü taşıyan, duvarlarında çatlakların dolaştığı eski bir yapıydı. Saat 20:40 sularında sıcak suyun buharı banyoyu doldururken bir anda korkunç bir ses yankılandı.

Eda daha ne olduğunu anlamadan birden banyonun zemini çöktü. Genç kız sadece birkaç saniye içinde kendini bir kat aşağıda buldu. Şoku atlattıktan sonra hafifçe yaralandığını fark etti. Alt katta oturanlar ve çevredekiler hemen yardımına koştu, çünkü o sırada ailesi dışarıdaydı. Hemen yetişen sağlık görevlileri Eda’ya ilk müdahaleyi yaptı ve hastaneye kaldırdılar.

Eve gelen baba Musa Maden olan biteni öğrendiğinde dehşete kapıldı, “Bina yıkıldı zannettim” dedi. Banyodaki sorunlardan şikayet etmişlerdi ama kimse ciddi bir tehlikenin onları beklediğini tahmin edememişti.

Binanın arka kısmının zamanla çökmeye başladığını tren geçerken sallandığını anlatan Musa Maden olayın büyüklüğünü anlamaya çalışıyordu. Yetkililer çöken banyonun bulunduğu yapıyı ve bitişiğindeki iki binayı tahliye etme kararı aldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.