Basit bir burun ameliyatı diye gitti, 20 gün yoğun bakımda kalıp hayatını kaybetti

19 yaşındaki Heval Pekgöz burun ameliyatı olmak için gittiği İstanbul Maltepe'deki hastanede verilen narkozdan etkilendi, yoğun bakımlık oldu. Hastane hastane dolaştırıldı, 20 gün yoğun bakımda kaldı ve sonunda hayatını kaybetti. Ailesi şikayetçi.

Sağlık 4 Eylül 2024
Fotoğraf: Heval Pekgöz

Heval Pekgöz sadece 19 yaşındaydı. İstanbul’da yaşıyordu. Yıllardır şikayetçi olduğu burun eğriliğini gidermek ve bu sayede hem güzelleşirken hem de düzgün nefes alabilmek için ameliyat olmaya karar verdi.

Cerrahlar açısından aslında basit, neredeyse sıradan bir ameliyattı genç kızın geçireceği ameliyat; gece hastanede kalması bile gerekmeyecek, öğleden sonra evine geri dönecekti.

Ama olmadı. Belki ameliyat öncesi kontrollar yeterince iyi yapılmadığı için belki başka bir sebeple Heval güle oynaya girdiği hastanede narkoza yattıktan sonra hiç uyanamadı. Narkoza verdiği tepkiyle kalbi duran genç kız alel acele yoğun bakıma alındı, ardından hastane hastane ve doktor doktor dolaştırıldı, 20 gün boyunca yaşam mücadelesi verdikten sonra 30 Ağustos günü hayatını kaybetti.

Şimdi ailesi elbette perişan ve öfkeli. Kızları Heval’in ölümünde bir dizi ihmal olduğunu düşünüyorlar.

Hastane hastane dolaşmışlar

Ailenin iddiasına göre Pekgöz’ün ameliyatının yapıldığı Maltepe’deki hastanede yoğun bakım ünitesi yoktu ve aynı hastanenin Kurtköy’deki şubesine sevk edildi. Orada da kalbinde sorun olduğu ve anjiyo yapılması gerektiği söylendi ve başka bir hastaneye gönderildi. Burada da kalbinde değil kalbinin durması sebebiyle beyninde hasar sorunu oluştuğu söylendi ve başka bir hastaneye sevki sağlandı. 10 Ağustos’ta başlayan süreçte 20 günlük yaşam mücadelesinin ardından genç kız hayatını kaybetti.

‘Kızımın gözleri açıktı’

Aynı gün içinde üç hastane değiştirmek zorunda kaldıklarını söyleyen baba Pekgöz kızlarının ihmal yüzünden hayatını kaybettiğini söyledi. Anne Özlem Pekgöz ise yoğun bakımdaki kızını görmek istediğini ancak buna izin verilmediğini ve kızının gözlerinin sedyedeyken açık olduğunu, entübe olmadığını söyledi.

Pekgöz ailesi hastane ve sorumlu doktorlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Pilotun ameliyatta ölümünde 'ihmal' iddiasıPilotun ameliyatta ölümünde ‘ihmal’ iddiası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.