Tanıdık itiraf: Aileme küfretti, sindiremedim, öldürdüm

Sivas'ta Metin Taşdelen'i öldüren Şerafettin Altındar cinayeti itiraf etti: "Aileme ve bana küfretti, içime sindiremedim ve belimde bulunan tabancayı çıkardım. Önce bacaklarına ateş ettim. Üstüme doğru gelince üst taraflarına da ateş ettim."

Gündem 10 Temmuz 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Sivas’ta takvimler 23 haziranı, saatler 21.32’yi gösteriyordu. Metin Taşdelen ile bir grup arasında sokak ortasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya döndü. O sırada bir silah ateşlendi. Taşdelen göğsünden vuruldu. Hastaneye kaldırılsa da tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Polis kaçanları yakalamak için iz peşine düştü. Şerafettin Altındar, Yusuf Şahin, Murat Keskin ve Ertuğrul Gazi gözaltına alındı.

İşin aslı Altındar’ın emniyette ve savcılıkta verdiği ifadeyle anlaşıldı. Taşdelen’le arasında uzun süredir çeşitli nedenlerle husumet olduğunu söyledi. Silahı kendisinin ateşlediğini itiraf etti:

“Metin Taşdelen ile aramızda uyuşturucu ve içme muhabbeti geçmişti. Olay günü araçla giderken yanımdaki Murat Keskin aracı Metin’in olduğu yere doğru sürdü. Metin Taşdelen’e ‘araca bin’ dedi. Metin arabaya bindi. Ben ve Murat Keskin, Metin Taşdelen ile tartışmaya girdik. Araçtayken Metin Taşdelen aileme küfür etti. Bu şekilde ilerlerken Murat Keskin aracı durdurdu.

İlk ben indim, Metin Taşdelen’i araçtan indirdim. Metin ile aramızda arbede oldu. Dirseğiyle beni itti. Sonra Murat ve Metin birbirlerine yumruk atmak suretiyle vurdular. Metin aileme ve bana küfrettiği için bunu içime sindiremedim ve belimde bulunan tabancayı çıkararak bir metreden bacaklarına doğru ateş ettim. Sonrasında Metin üzerime doğru gelmeye başlayınca vücudunun üst taraflarına doğru hatırladığım kadarıyla üç el ateş ettim. Daha sonra ateş edip etmediğimi hatırlamıyorum.”

Fotoğraf: Şerafettin Altındar.

Altındar, Şahin, Keskin ve Gazi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.