Polis ekipleri bu yasa dışı işlemle sadece hasarlı araçların piyasa değerinin kat kat üstüne çıkmakla kalınmadığını, bu araçların GPS takılarak geri çalınıp parçalandığını da tespit etti. Bu dolandırıcılık zinciriyle yüzlerce vatandaş hem maddi hem de manevi olarak mağdur edildi.
11 ilde eşzamanlı operasyon: Büyük vurgun ortaya çıktı
Tekirdağ polisi titizlikle yürüttüğü soruşturmanın ardından harekete geçti. Ekipler 11 farklı ilde eş zamanlı baskınlar düzenledi. Bu operasyonlar sırasında Bulgaristan uyruklu iki kişinin de aralarında olduğu toplam 26 şüpheli yakalandı.
Polis operasyon sırasında çete tarafından change yapılmış 35 aracı da ele geçirdi. Yasa dışı bir şekilde numaraları değiştirilerek piyasaya sürülen bu araçların üçüncü kişilere satıldığı ve sonra sahiplerinden çalınıp parçalara ayrıldığı tespit edildi.
147 vatandaş mağdur edildi: 114 milyon liralık haksız kazanç
Yapılan soruşturma sonucunda organize suç çetesinin 147 vatandaşı dolandırarak 114 milyon liralık haksız kazanç elde ettiği ortaya çıktı. Depremden etkilenen ve araçlarını kaybeden birçok mağdur bu yasa dışı faaliyetin sonuçlarını daha da ağır hissetti.
Adliyeye sevk edilen 26 şüpheliden 22’si çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer dört şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Emniyet güçlerinin operasyonları neticesinde change yapılan araçların tamamına elkondu ve mağdurların yaşadığı maddi zararların tazmin edilmesi için çalışmalar başlatıldı.
Olay sadece dolandırıcılık vakası değil, depremden sonra zor durumda olan insanlara yönelik ‘vicdansız bir saldırı’ olarak da tepki çekti.
Hatay’da deprem evinde balkon faciası: Baba-oğul enkaz altında can verdi
Deprem yargılamalarında müteahhitlerin ‘imzalar sahte’ savunmalarına bir yenisi eklendi