Dolandırıcılıkla suçlanan banka çalışanı 20 milyon TL’yi kriptoda kaybetmiş

Konya Ereğli'de çalıştığı bankadan zimmetine 37 milyon 137 bin TL geçirdiği suçlamasıyla tutuklanan Perihan Yazar paranın 20 milyonunu kriptoda kaybettiğini söyledi.

Gündem 4 Temmuz 2024

Seçil Erzan olayı sonrası bankalar, çalışanlarının dolandırıcılıklarıyla ilgili teyakkuzda. Bankaların iç kontrol sistemlerindeki zayıflıkları istismar eden çalışanlarla ilgili kontroller arttı. Son dolandırıcılık olayı Konya’dan.

Ereğli’de özel bir bankanın denetimde müfettişler şubede çalışan 37 yaşındaki Perihan Yazar’ın zimmetine para geçirdiğinden şüphelendi. Araştırmayı derinleştiren müfettişler Yazar’ın kendisinin ve nişanlısı Settar Arslan’ın hesabına 37 milyon 157 bin TL para aktardığını belirledi. Müfettişlerin savcılığa suç duyurusunun ardından nişanlı çift iki gün önce gözaltına alındı ve sonra da tutuklandı.

Yazar ilk ifadesinde borçları nedeniyle böyle bir yönteme başvurduğunu belirterek şunları söyledi: “Hesaba para aktarma işine mart ayında başladım. Paraları önce 25 müşterinin hesabına aktardım. Sonra onlara yanlışlık olduğunu belirtip kendimin ve nişanlımın hesabına geçmesini sağladım. Aktardığım paralardan 20 milyonunu kripto borsasındaki hesaplara yatırdım ve orada yaptığım işlemlerle kaybettim. 1,5 milyon TL ile de borçlarımı ödedim. 11 milyon 200 bin TL’yi ise nişanlım Settar’ın hesabına aktardım.”

Karar bir ilk oldu: Seçil Erzan davasında Denizbank'ın sorumluluğu tekrar gündemdeKarar bir ilk oldu: Seçil Erzan davasında Denizbank’ın sorumluluğu tekrar gündemde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.